”Presenterar en ny tränare i nästa vecka”

Av: Marcus Leifby

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportchefen klar med intervjuerna – AIK nära att få ny tränare

Foto: BILDBYRÅN

Det har gått drygt en månad sedan Alex Miller lämnade sitt tränaruppdrag i AIK.

I nästa vecka utses ersättaren.

– Jag ska försöka presentera en ny tränare i mitten på nästa vecka, säger sportchefen Jens Andersson.

AIK:s sportchef har haft en minst sagt hektiskt period sedan laget klarade det allsvenska kontraktet i den näst sista omgången.

Den burduse skotten Alex Miller, som räddade klubben kvar i högsta serien, avgick för en månad sedan. Samtidigt satt mittfältaren Dulee Johnson häktad i väntan på rättegång.

”Mitt arbete börjar bli klart”

Under tiden har Jens Andersson varit ute och letat efter en ny huvudtränare.

– Jag har gjort intervjuer med ett antal kandidater. Jag har pratat med personer internt i föreningen, externt med tydlig koppling till AIK och med personer som inte haft någonting med AIK att göra tidigare och nu börjar mitt arbeta att bli klart, säger Anderssonsom varken vill kommentera vilka han har intervjuat eller hur många.

Stuart Baxter, Johan Mjällby, Thomas Lagerlöf (Väsby) är ”nya” namn som det har spekulerats i. Andreas Alm, assisterande den här säsongen och Björn Wesström, tidigare huvudtränare och assisterande till Alex Miller är självklara kandidater. Även Rikard Norling och Mikael Stahrehar nämnts i sammanhanget.

Kan få ny styrelse – efter att tränaren tillsatts

I nästa vecka presenterar Andersson sitt val för styrelsen och sportrådet och får han ett okej så räknar han med att den nye tränaren presenteras kort därefter. Bara några dagar senare kan AIK ha en helt ny styrelse som i så fall inte har haft någon chans att tycka till i frågan.

– Det skapar en viss ovisshet, så klart, men rekryteringen av huvudtränare ingår i sportchefens arbetsuppgifter och jag kommer inte att lägga fram några förslag, utan väljer ut en tränare som jag tror på. Det är ett jävla ansvarsfullt uppdrag, säger Andersson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN