PL-spelaren om tragedin: ”Sörjde inte”

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Jonathan Walters förlorade sin mamma, elva år gammal.

Nu berättar Premier League-spelaren om tragedin.

– Du bygger upp en mur som ingen känner till, säger Walters till BBC.

Jonathan Walters, 34, är en veteran i Premier League.

Den irländske landslagsmannen har gjort 233 matcher i den engelska högstaligan och gick i somras till Burnley efter sju säsonger i Stoke.

Nu berättar han om en personlig tragedi.

Walters förlorade sin mamma när han var elva år gammal och har bearbetat sorgen under alla år.

”Missförstå mig inte”

– Jag minns att jag fick reda på det ungefär en vecka innan. Pappa drog in oss i ett rum och sa: ”Lyssna, er mamma kommer inte att finnas mycket längre”, säger Walters tårögt i en intervju med BBC.

Han berättar att han drog sig undan och grät i flera timmar när mamman väl dog. Samtidigt säger han att han inte sörjde sin mamma tillräckligt, även om han var ledsen under lång tid – och fortfarande är det.

– Jag tror inte att jag sörjde. Missförstå mig inte, jag var ledsen länge, men jag sörjde aldrig. Jag kastades tillbaka till vardagen och gick vidare. Jag stänger ute det, och det har jag förmodligen gjort sedan dagen hon gick bort. Jag sa att allt var lugnt, men det var det ju inte, säger Walters.

I dag har 34-åringen barn i samma ålder som han själv var när hans mamma gick bort.

– Man oroar sig för dem och hur det blir när de växer upp och vad de behöver gå igenom i sina liv. Så, hur hanterar man det? Jag vet inte, och jag har inte tänkt på det. Det är nog därför jag blir känslosam när folk frågar mig, eftersom ingen frågar mig, säger Walters.

ARTIKELN HANDLAR OM