Svensken med i veckans lag i MLS

avJohan Björck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: NYCFC / BILDBYRÅN

Natten till i går dundrade Anton Tinnerholm in 1–0 målet mot La Galaxy.

I dag belönas svenske backen med plats i veckans lag.

I söndags stod han för en kalasträff när New York City vann med 2-1 mot La Galaxy. I den 22:a minuten följde 27-årige Anton Tinnerholm med upp i ett anfall och smällde med kraft in bollen via ribban och bakom en chanslös David Bingham i mål.

– Det var ett inlägg från vänster och jag hade ett läge vid den bortre stolpen. Bollen studsade ut till mig, och jag fick en väldigt bra träff. Den gick ribban in. En fantastisk känsla för mig. Det var speciellt, jag är inte van vid att göra sådana mål. Att få göra det i hemmapremiären kändes riktigt bra, säger han till klubbens hemsida.

Veckans lag

Tinnerholms prestation har inte gått obemärkt förbi och lagkamraten tillika spanjoren, David Villa hyllade lagets ytterback efter vinsten.

– Han har en bra karaktär, en bra personlighet och betyder mycket för laget. Inte bara på planen utan även i omklädningsrummet, säger han.

Men det är inte bara spanjoren som ger uppmuntrande ord till svensken. Varje vecka tar MLS ut veckans lag där en 3–4-3-uppställning presenteras.

Nu uppmärksammas Tinnerholm av ligan och har blivit uttagen till veckans lag i omgång två.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM