Jonas Erikssons nya jobb: Expert under VM

Publicerad:
Foto: Björn Lindgren/TT / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Jonas Eriksson avslutade i går sin domarkarriär.

Nu har han fått en ny roll – som expert i SVT:s VM-studio.

– Jag kommer att berätta om domarna och besluten de tar, beslut som alltid diskuteras och blir stora ”snackisar”, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Jonas Eriksson fick inte chansen som domare i sommarens VM.

Därför valde 44-åringen i går att avsluta domarkarriären.

– Det finns en brist på dialog, feedback, hur man pratar med domare och ger besked. Vi fick läsa om i tidningarna att vi inte fick en VM-plats. Ingen har pratat med oss. Den typen av ledarskap är svår att acceptera och lusten och passionen som man drivs av försvinner när man inte får något tillbaka, sa Eriksson till SVT då.

Klar som ny tv-expert

Men redan nu har ex-domaren gjort klart med ett nytt jobb.

Eriksson kommer att finnas med som expert i SVT:s VM-studio.

– Det var en spännande fråga jag fick, och i och med att jag nu har avslutat min karriär som domare kändes det mer naturligt att tacka ja. Jag har följt fotbolls-VM som åskådare på plats och framför tv:n, som domare, och nu får jag chansen att sitta med i SVT:s VM-studio som expert, säger Eriksson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag kommer att berätta om domarna och besluten de tar, beslut som alltid diskuteras och blir stora ”snackisar”. Den här gången har vi också videodomare, ett system som är nytt för både domare och spelare. Det ska bli kul att få belysa olika aspekter av den delen, säger Jonas Eriksson.

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Pops och Frändén under VM 2014.

Därmed kompletterar den förre Fifa-domaren Sportbladets Johanna Frändén och SVT-experten Daniel Nannskog i studion som leds av André Pops.

– Jonas Eriksson blir ett perfekt komplement till våra två andra studioexperter Johanna Frändén och Daniel Nannskog. Jonas har varit nere på planen nära superstjärnorna i de allra största internationella sammanhangen, och kommer kunna bidra med helt nya perspektiv. Vi är jätteglada att Jonas har tackat ja till att vara med i vårt VM-lag, säger Marcus Törngren, projektledare för fotbolls-VM på SVT.

Fotbolls-VM i Ryssland inleds 14 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.