Rikard Norling om Norrköping: ”Seriens bästa lag”

Av: Johan Björck

Publicerad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

I vårens sista match tar ett revanschsuget AIK emot serietrean Norrköping på Friends Arena. En uppgift som AIK:s tränare Rikard Norling ser fram emot.

– De är kanske just nu ett av seriens absolut bästa lag säger Norling till Sportbladet.

Trots många lägen att avgöra i andra halvlek blev det bara en poäng mot ett skadedrabbat Häcken på Bravida Arena och det var ett besviket lag som fick vända hem utan tre poäng.

– Vi var besvikna att vi inte vann, vi ansåg att vi var kapabla till att vinna den trots att Häcken ändå var starka första halvlek. Vi visade och hade ett antal chanser i andra halvlek som kanske skulle ha resulterat i något mål till vår fördel säger Norling till Sportbladet.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

På bortaplan har ni ofta inlett trevande för att i andra halvlek höja tempot, vad beror det på?

– Det tåls att reflektera över, det är ganska spännande det du säger. Förra året var vi extremt bra i första halvlek och sämre i andra där vi upplevde att anledningen till att vi var bra i första var för att vi förberett oss väl men jag ser gärna att vi förbättrar både vår prestation och statistik resultatmässigt i första halvlek.

Vilka är skillnaderna mellan AIK 2017 och 2018?

– Vi är lite längre gångna än vad vi var vid samma tidpunkt i fjol. Vi har nog också en bättre trupp individuellt, spelare för spelare. Detta trots att vi egentligen har haft ganska tunga spelartapp. Hade vi inte haft en såpass vass trupp och spelidé inkörd i laget så kunde det nog vara betydligt sämre resultatmässigt med tanke på de skador vi drabbats av.

Ni möter Norrköping i morgon, ett lag som smugit under radarn medan fokus legat på AIK och Bajen. Hur ser du på morgondagens match?

– Det stämmer, de är kanske just nu, ett av seriens absolut bästa lag. De har tagit jättefina skalpar framför allt på bortaplan och de har egentligen bara gjort en plumpmatch.

Vilken betydelse är det att ni möter dem på just hemmaplan?

– Vi har jättebra självförtroende på hemmaplan och har gjort förhållande vis bra prestationer men framförallt starkare resultat och det bär ju vi med oss naturligtvis och känner att vi är kapabla

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.