Kan ta över klubben – tre veckor efter att han fick sparken

Publicerad:
Foto: TT

FOTBOLL

Sunderland degraderades till League One häromveckan, och tränaren Chris Coleman fick sparken efter det bittra nederlaget.

Nu har affärsmannen Stewart Donald tagit över klubben och är på jakt efter en tränare som kan föra upp laget till The Championship igen.

Det hetaste namnet att ta över?

Chris Coleman.

Det är inte lätt att vara fotbollstränare. Det vet Chris Coleman.

Championship-uttåget fullbordade Sunderlands fiaskoår då laget har degraderats två gånger från den engelska högstaligan Premier League ända ned till tredjeligan League One.

Laget slutade sist, på 24:e plats, och lyckades bara vinna sju av 46 matcher under säsongen.

I samband med uttåget fick tränaren Chris Coleman – med ett förflutet i bland annat Fulham och det walesiska landslaget – kicken.

Gick för tre veckor sedan

I dag genomfördes affärsmannen Stewart Donalds köp av klubben – och han avslöjade direkt att han kommer att betala den summa på drygt 470 miljoner kronor som klubben är skyldig den förra ägaren Ellis Short.

Dessutom meddelade Donald att han planerar att tillsätta en tränare så snart som möjligt.

Det som får engelsmännen att höja på ögonbrynen är det faktum att en av huvudkandidaterna att ta över jobbet är Chris Coleman – som fick gå för tre veckor sedan.

– Det var inte vi som sparkade Coleman, och jag skulle inte utesluta att prata med Chris. Vi har en vecka på oss att organisera oss. Ur ett supporterperspektiv är Chris givetvis ett bra val, säger Stewart Donald enligt The Sun.

”Förmodligen en av dem”

Han berättar att den tidigare ledningen ville skära ned på utgifterna, och att Coleman fick gå på grund av det.

Men nu kan alltså den 47-åriga walesaren vara aktuell för en rekordsnabb comeback i Sunderland.

– Frågan är om League One är Chris domän. Men när vi ser på listan över tänkbara kandidater, och tänker att vi vill prata med tre-fyra av dem, så kommer Chris förmodligen att vara en av dem, säger Donald.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.