Hans rörande brev efter dödstragedin

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tränarprofilen: ”Liverpool tänker på dig”

Klopp.
Foto: TT
Klopp.

Mitt under promenaden till Anfield kollapsade Leicester-supportern Ian Midgley och dog i en plötslig hjärtattack.

Nu stöttas hans änka – av Jürgen Klopp.

”You’ll never walk alone”, skriver Liverpool-tränaren.

Det var 26 december som det fasansfulla inträffade i närheten av Liverpools hemmaarena Anfield. Denise Midgley och hennes 54-årige make Ian hade flugit från Dubai, där de bodde, för att stötta sitt Leicester City på plats i den tuffa bortamatchen. Då, mitt under promenaden till arenan, kollapsade Ian till marken och avled i en plötslig hjärtattack.

– Ian var en fantastisk människa. Alltid sprallig, alltid med ett leende på läpparna och alltid den som spred energi till personer runtomkring sig. Alla, verkligen alla, älskade honom, sa Denise efter den tragiska bortgången.

Återvände till arenan

Tusentals Liverpool-supportrar uttryckte sina kondoleanser till Denise och fyra dagar senare återvände hon till Anfield och hängde upp en vitblå halsduk för att hedra sin avlidne kärlek.

Nu stöttas hon – av Jürgen Klopp.

”Aldrig ensam”

Enligt The Telegraph har Liverpools tränare personligen skrivit ett brev där han förklarar att han, och hela Liverpool, finns med henne i sorgen.

”Du kommer aldrig att gå ensam.

Det rent av skär i hjärtat att behöva skriva det här brevet till dig under dessa tragiska omständigheter, efter att ha hört att din make Ian omkommit under ett besök i Liverpool på boxing day.

I Liverpool FC, så är våra fans en del av en stor familj och vi har förstått att Ian var en enorm Leicester-entusiast och att Leicester City därför, på ett tragiskt sätt, förlorat en lojal supporter.

Jag vill härmed, å hela Liverpool Fotboll Clubs vägnar, uttrycka mina djupaste kondoleanser till dig och dina anhöriga.

Inget vi säger kommer att kompensera för din förlust, men jag vill att du ska veta att vi tänker på dig och din familj”, skriver Klopp i brevet.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.