Hamréns svenska EM-trupp

FOTBOLL

Skrällen: Jag skrek rakt ut

Det blev en väntad EM-trupp från Erik Hamrén.

Patrik Carlgren, Pontus Jansson, Oscar Lewicki, Oscar Hiljemark och Emir Kujovic knep vad som pekats ut som de sista platserna.

– Jag är väldigt glad och det är en stor ära för mig, säger Benficas Victor Nilsson-Lindelöf till Sportbladet.

EM-truppen - klicka på bilden för större version.

I försvaret blir det sju backar där Torinos Pontus Jansson knep den sista mittbacksplatsen. Därmed petas Borussia Mönchengladbachs Oscar Wendt.

– Vi har Victor Nilsson-Lindelöf som komplement till högerbacken med ”Seb” (Sebastian Larsson) och har en annan lagdel där jag ville ha ytterligare en spelare, säger Erik Hamrén.

Ett besked Nilsson-Lindelöf tog emot tillsammans med Sportbladet hemma i Portugal.

– Det känns väldigt bra att få chansen att representera Sverige i EM. Jag är väldigt glad och det är en stor ära för mig, säger Benficas Victor Nilsson-Lindelöf till Sportbladet.

Båda U21-hjältarna med

Den extra platsen fanns på mittfältet där U21-hjältarna Oscar Lewicki och Oscar Hiljemark båda tog plats. Detta samtidigt som Albin Ekdal finns med men fortfarande är osäker till spel.

– Det är kul att vara med såklart och en ära att få representera mitt land. Övergången från U21 har varit väldigt smidig och jag har blivit omhändertagen på ett bra sätt av de som varit med längre, säger Lewicki i SVT.

I anfallet är det som väntat Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti och Marcus Berg. De får sällskap av allsvenske skytteligavinnaren Emir Kujovic.

”En dröm”

– Det är såklart en dröm sedan man var liten. Det ska bli jättekul. Jag hoppade hela tiden men trodde gjorde jag inte innan jag fick samtalet i dag. Jag borde kanske spelat in det (haha). Det var svårt att beskriva, säger Kujovic.

På målvaktsposten bekräftade Erik Hamrén att Andreas Isaksson är given etta. Veteranen kompletteras med FC Köpenhamns Robin Olsen och AIK:s Patrik Carlgren.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag kanske inte får så mycket speltid men åker dit för att göra allt för truppen och laget. Jag skrek ut på Karlberg (AIK:s träningsanläggning) när jag fick reda på det, säger Patrik Carlgren i SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM