”Han har bara 72 lönecheckar kvar”

avPatrik Brenning

Lustigs framtid osäker: Ska räcka resten av livet

Celtic hoppas förlänga Mikael Lustigs utgående kontrakt.

Men 29-åringen har höga krav, säger nu managern Brendan Rodgers.

– Han vill ha så mycket han kan få, säger Rodgers till Daily Record.

Mikael Lustig har spelat i Celtic sedan 2012, då svensken anslöt från Rosenborg, men i juni löper 29-åringens kontrakt ut. Managern Brendan Rodgers hoppas att det inte innebär slutet på samarbetet.

– Jag vill definitivt behålla Mikael och klubben diskuterar med hans representanter. Han är en viktig spelare för oss och en viktig person i gruppen. Han är en stor karaktär, motiverad på träningarna och väldigt professionell. En rolig kille som ändå vet när det är dags att fokusera, säger Rodgers till Daily Record.

”Ska räcka resten av livet”

Samtidigt säger Rodgers att svenskens ambition med förhandlingen är klar.

– Han är 29 år och det här kommer med största sannolikhet bli hans sista stora kontrakt. När du är i den åldern vill du se till att allt blir rätt. Om han spelar tills han är 35 år så har han sex år kvar. Det innebär att det är 72 löneutbetalningar som återstår. Det är allt, sen är han klar, och det måste räcka resten av livet för honom. Så han vill ha så bra betalt det bara är möjligt. Det är så spelet fungerar. Men han vill stanna här och Mikael vet att jag vill ha honom kvar. Situationen är avslappnad, det är inga problem.

ARTIKELN HANDLAR OM