"Schweini" tillbaka i träning i United

FOTBOLL

Sportsligt misslyckande och manfall i spelartruppen.

Då tar José Mourinho ratade Bastian Schweinsteiger till nåder.

Den tyske mittfältaren får nu återigen träna med A-laget i Manchester United.

Han har fått tömma sitt skåp i omklädningsrummet, tvingats träna med U23-laget och till och med ställts utanför Manchester Uniteds lagfoto.

Men nu är Bastian Schweinstegier tillbaka i A-laget. Åtminstone på dagens träning där den tyske världsmästaren, enligt Manchester Evenening News, var återförenad med sina lagkamrater på träningsanläggningen Carrington.

Vändning från Mourinho

Tidigare har José Mourinho uttalat sig om att Schweinseteiger trots två år kvar på kontraktet skulle få det tufft att få någon speltid i klubben den här säsongen.

– Jag tror det blir väldigt svårt. Jag säger inte att det är omöjligt men väldigt svårt, sa den portugisiske managern enligt Daily Mirror i augusti och tillade:

– Vi har valt att satsa på Paul Pogba, Ander Herrera, Morgan Schneiderlin, Marouane Fellaini och Michael Carrick. Vi har fem spelare på två positioner och det är tveksamt att det kommer bli en öppning.

En som dock är avstängd till nästa omgång är Ander Herrera som blev utvisad i det mållösa mötet med Burnley, vilket kan förklara varför Schweinsteiger är tillbaka i träning.

Inte spelat sedan mars

I övrigt har klubben dragits med skador på spelare som Chris Smalling, Antonio Valencia, Phil Jones, Eric Bailly och Henrich Mchitarjan.

José Mourinho har haft en tuff start på i sin nya klubb som parkerar på en åttondeplats efter tio omgångar i Premier League.

Närmast väntar Europa League-möte i Turkiet med Fenerbahçe på torsdag och bortamatch mot Swansea på söndag. Om Bastian Schweinsteiger får spela då blir det första framträdandet i Manchester United sedan derbyt mot Manchester City i våras, den 20 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM