”Det har verkligen gjort mig upprörd”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Drogba försvarar Aurier

1 av 2

Serge Aurier straffades hårt efter attacken på Zlatan Ibrahimovic och flera andra lagkamrater.

Nu rider landsmannen Didier Drogba ut till hans försvar.

”Sättet min lillebror Serge Aurier har blivit behandlad under de senaste dagarna har verkligen gjort mig upprörd”, skriver ivorianen.

Natten mot söndag anordnade PSG-backen Serge Aurier en direktsänd ”frågestund” på videoappen Periscope. 23-åringen gick hårt åt sina lagkamrater, bland annat Zlatan Ibrahimovic.

Aurier ska ha straffats med 1,7 miljoner kronor i böter och ska dessutom tvingas spela med reservlaget resten av säsongen.

SE OCKSÅ

"Varför gör han så här? Är han påtänd eller?"

”Vi har alla gjort misstag”

Nu sätter landsmannen Dider Drogba ner foten och tycker att Aurier blir orättvist behandlad.

”Det är inte ofta jag kommenterar saker, men sättet min lillebror Serge Aurier har blivit behandlad under de senaste dagarna har verkligen gjort mig upprörd så jag känner att jag måste säga något. Ja han har gjort misstag, ja han har sagt saker han inte borde ha sagt, men vi har alla gjort misstag. Spelare (jag själv inkluderad), tränare, manager, domare, klubbpresidenter, till och med fansen! Även människorna som säger att han borde ”sättas i fängelse”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”Hur kan unga spelare lära sig från deras misstag om de inte får rätt stöd och råd? Ska vi inte utbilda unga spelare hur de ska uppträda och förbereda dem för en värld där sociala media kan ”göra eller förstöra” din karriär? Eller pekar vi bara finger och straffar vissa spelare men inte andra? Det leder helt enkelt ingenstans.

SE OCKSÅ

"Varför gör han så här? Är han påtänd eller?"

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.