”Svenska förbundet har frågat oss det”

FOTBOLL

FCK bekräftar: Wettergren finns på listan

Peter Wettergren.

Den assisterande förbundskaptenen till Janne Andersson finns inom förbundet – men det blir inte Håkan Ericson.

Enligt Expressen är landslagets scout Peter Wettergren, just nu assisterande tränare i FC Köpenhamn, aktuell.

– Vi fick ett meddelande för några veckor sedan, bekräftar FCK:s tränare Ståle Solbakken i ett uttalande på klubbens hemsida.

Erik Hamrén har aldrig haft någon assisterande förbundskapten under sin tid i landslaget. Men Janne Andersson har hela tiden varit tydlig med att han vill ha det när han efterträder Hamrén.

Enligt Expressen är FC Köpenhamns andretränare och landslagets scout Peter Wettergren, 48, ett av de hetaste namnen.

– Inget är klart ännu, men vi jobbar självklart med denna fråga, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Expressen.

”Jobbar så fort det går”

Sportbladets källor bekräftar att det handlar om en person som redan finns inom förbundet. U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson är dock inte aktuell.

Wettergren var assisterande tränare i Elfsborg för ett år sedan, men lämnade då för FCK och har alltså varit landslaget scout under flera år.

– Vi jobbar så fort det går, men så långsamt som det behövs. Vi hoppas kunna presentera en lösning så snart vi kan, säger Sjöstrand.

FCK bekräftar

Den danska klubben bekräftar på sin hemsida också att det svenska förbundet hört av sig angående Wettergren.

– Vi fick ett meddelande för några veckor sedan där det svenska förbundet frågade om de kunde undersöka möjligheten att värva Peter Wettergren som assisterande landslagstränare till det svenska landslaget. Vi gjorde dem uppmärksamma på att Peter har mer än två år kvar på sitt kontrakt med FC Köpenhamn och sedan dess har vi inte hört något mer. Vi har fyra veckor kvar på säsongen och både vi och Peter lägger nu allt fokus på det. Därför kommer vi inte kommentera det här ytterligare, säger FCK:s tränare Ståle Solbakken i ett uttalande på klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM