Hamrén vill ha dem – åkte på semester

Foto: Ludwig Augustinsson, Robin Olsen och Erik Johansson ska ansluta till landslagssamlingen på måndag.
FOTBOLL

Erik Hamrén ville ha med FC Köpenhamns svenska landslagstrio på EM-lägret.

FCK-tränaren Ståle Solbakken sa nej – och skickade spelarna på semester i stället.

Hemligheterna om EM-truppen

I måndags när svenska landslaget samlades för första dagen på EM-lägret avslöjade förbundskaptenen Erik Hamrén att han frågat om FC Köpenhamn kunde släppa i väg svenktrion Robin Olsen, Ludwig Augustinsson och Erik Johansson i förtid – trots att danska ligan inte var färdigspelad.

FCK hade ju nämligen redan säkrat ligaguldet.

Har inte rätt

Hamrén fick dock nobben eftersom landslaget inte har rätt att kräva in spelarna i landslagstjänst förrän tidigast måndag 30 maj, enligt Uefas regler.

Hamrén ville inte heller avslöja vad som sagts och vad han fått för skäl till nej-beskedet från karismatiske FCK-tränaren Ståle Solbakken.

– Det vi sa stannar oss emellan, sa den svenske förbundskaptenen på presskonferensen.

Nu är det dock klart varför Solbakken inte släppte loss svenskarna.

Det var inte för att spela ligamatcherna mot Hobro eller Esbjerg.

Norrmannen skickade svenskarna på semester i stället för på EM-läger i Stockholm.

– Robin, Erik och Ludwig har fått lite semester i förtid eftersom de snart ska till EM i Frankrike med svenska landslaget. De är inte med i bortamatcherna mot Hobro och Esbjerg, sa Solbakken till FCK:s hemsida.

Fick ledigt

Trion fick ledigt i sex dagar och ska inställa sig åter hos FCK under fredagen för att kunna vara tillgängliga i avslutande ligaomgången söndag kväll hemma i Parken mot Esbjerg när laget även ska fira ligatiteln.

På måndag ansluter Olsen, Augustinsson och Johansson till den svenska landslagstruppen men är inte tillgängliga för spel mot Slovenien senare på kvällen i Malmö eftersom de inte tränat med landslaget något och eventuellt spelat med klubblaget kvällen före.

"Ingen konflikt"

Landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck säger:

– Det finns ingen konflikt mellan FCK och landslaget. Vi ville gärna ha spelarna i träning och tillgängliga till matchen mot Slovenien. Nu ska de spela ligamatch på söndag och är ändå inte tillgängliga till landskampen dagen efter.

– Att de fått ledigt av FCK under den här veckan är bara positivt för landslaget. Då kommer de pigga och utvilade till vårt träningsläger nästa vecka, säger Allbäck.