Nytt avbräck för AIK – borta med skada

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

EM-spelaren missar matchen mot Gefle

Foto: BILDBYRÅN

Carlos Strandberg blir inte AIK:s enda avbräck.

Även Haukur Hauksson missar matchen mot Gefle.

– Jag har problem med vaden. Det kommer inte gå att spela, säger islänningen.

Efter strypgreppet mot lagkamraten Daniel Sundgren valde AIK att stänga av Carlos Strandberg under en allsvensk match. För tränaren Rikard Norling var det ett nödvändigt beslut.

– Det var en naturlig konsekvens. Han har bett sin omgivning om ursäkt och känner ånger. Det är viktigast.

Haukur är skadad

Han är lagets kanske bästa spelare den här våren. Tog ni det i beaktning i samband med beslutet?

– Nej. För det får inte vara någon skillnad på spelare när det kommer till en sån här grej.  För alla ungdomar i AIK är det viktigt att vi uppträder enligt samma kod – oavsett vilken spelare det handlar om.

I övrigt då?

AIK får mot Gefle även klara sig utan viktige högerbacken Haukur Hauksson, som under en längre period haft problem med ena vaden.

– Jag fick kramp i den redan mot Djurgården. Efteråt var det extremt stelt i muskeln. Vi funderade på om jag skulle vila mot Falkenberg – men körde på. Nu är det riktigt illa...

Gravius tillbaka

Kan du spela mot Gefle?

– Det kommer inte gå att spela.

Hauksson betonar att det inte är någon särskilt allvarlig skada, men att han – särskilt med tanke på EM i sommar – inte kan spela skadad.

– Det kan bli värre, även om jag såklart vill spela för AIK.

Christos Gravius är tillbaka från halsont och förkylning, men Rikard Norling är osäker på om innermittfältaren är redo för spel direkt – och lär starta med Ebenezer Ofori och Anton Salétros centralt.

”Behöver speltid”

Vem som ersätter Carlos Strandberg? Det mesta tyder på Denni Avdic. Anfallaren har sett bra ut på träning den senaste tiden och behöver speltid.

– Jag är väldigt sugen på att få spela. Tid på planen kommer göra att jag kommer upp på min högstanivå – men det krävs speltid. Vi får se om jag får spela, men får jag det så ska jag göra mitt allra yttersta. Varje minut försöker man göra sitt bästa för att ge tre poäng till AIK, säger Avdic som trivs med Norling.

– Han är mycket, mycket bra. Det märks att han har koll på de där smådetaljerna kring fotbollen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM