”Var räddningen för min fotbollskarriär”

avMichael Wagner

FOTBOLL

Polaren Medi Dresevic firade sina mål genom att sätta sig på läktaren.

Richard Yarsuvat kommer fira någon som redan sitter där.

– Min mamma Emrize är alltid på plats när jag spelar. Hon betyder allt för oss sex syskon, säger Norrbyanfallaren.

Foto: Richard Yarsuvat.

Det är seriefinal mellan ettan, Norrby, och tvåan, Öster, i division ett södra på lördagseftermiddagen.

Två tidigare allsvenska lag där uppstickaren Norrby i tid med att stadsdelen i Borås allt mer präglats av utlandsfödda svenskar också klättrat i serietabellen.

– Tränaren Simon Eriksson har på ett smart sätt fått ihop ett disciplinerat lag med tekniska och temperamentsfulla spelare. Det är imponerande, säger förre allsvenske skyttekungen Fredrik Berglund som hoppade in som coach för anfallarna under våren.

Berglund har bland annat fått upp farten på tidigare ungdomstalangen från Elfsborg, Richard Yarsuvat, 24, som leder söderettans skytteliga överlägset med sina 19 gjorda mål.

– Bella har betytt mycket för mig och för oss anfallare. Han har bra matchliknande övningar, han vet vad som är viktigt för oss som forwards och han lockar fram många skratt, säger Yarsuvat. Vi lyssnar på honom. Vi hoppas han kan fortsätta att hjälpa oss framöver.

Fick rött kort efter omtalad målgest

24-åringen hade svårt att ta plats i Elfsborg när James Keene, Amadou Jawo, Lasse Nilsson, David Elm och Berglund själv stod för konkurrensen för fem, sex år sedan.

Yarsuvat hoppade runt mellan Värnamo, Örgryte och Syrianska utan att få det att stämma förrän han var hemma i Borås igen, i Norrby.

– Jag har utvecklats som person, blivit mer seriös. Sover mer, äter bättre. Inte så sena kvällar ute, inte så många pizzor.

Norrby fick mycket uppmärksamhet när mittbacken Medi Dresevic firade ett hattrick genom att sätta sig på läktaren och applådera sig själv (se klipp ovan).

Redan varningsbelastade Dresevic fick ytterligare ett gult kort och blev utvisad dessutom.

Hur firar du ett mål mot Öster?

– Jag jublar mot min mamma Emrize på läktaren. Hon är alltid på plats.

– Jag har ingen kontakt med min pappa. Mamma har fostrat mina fyra systrar, min bror och mig på egen hand. Hon är en stark kvinna, säger Richard Yarsuvat.

Vad skulle ett avancemang till superettan betyda?

– Jättemycket för klubben och stadsdelen. För mig själv också, självklart. Norrby har varit räddningen för min fotbollskarriär.

Vad drömmer du om för din egen del?

– Att få spela i allsvenskan med Elfsborg. Borås AIK är min moderklubb, jag älskar Norrby, men Elfsborg är den stora klubben från den här stan, säger Richard Yarsuvat.

ARTIKELN HANDLAR OM