”Slutar – på grund av flytten till United”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Engelska medier slår fast: Zlatan klar för United

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget.

Nu slår engelska medier fast att det beror på den kommande flytten till Manchester United.

”Att spela OS senare i sommar skulle ha inneburit att han missat starten av Premier League-säsongen”, skriver Daily Mirror.

GUIDE: Perfekta besöket på Old Trafford – så fixar du biljetter, m.m

I går meddelade Zlatan Ibrahimovic, 34, att EM blir hans sista insatser i det svenska landslaget. Därmed blir det inget OS-spel för den svenske anfallaren.

– Det är inte rätt av en spelare att kräva ledigt från sin klubb för att spela i OS, sa agenten Mino Raiola till Sportbladet i går.

”Skulle missat starten”

Enligt engelska medier innebär dock Ibrahimovic landslagsslut att han är ännu närmare en flytt till Manchester United.

Daily Mirror skriver att gårdagens nyhet är ytterligare ett tecken på att skrivit på för José Mourinhos nya lag.

”Den store anfallaren var i den svenska bruttotruppen för att spela OS senare i sommar vilket skulle ha inneburit att han missat starten av Premier League-säsongen”, skriver tidningen.

Att Ibrahimovic nu avslutar landslagskarriären innebär att Ibrahimovic kan delta i Manchester Uniteds försäsong och stå redo till ligapremiären den 13 augusti.

”Efter avslutat EM kommer Ibrahimovic få ledigt för att ladda batterierna innan han kan återvända till klubblagsfotbollen”, skriver Mirror.

Får tre veckors semester

Lokaltidningen Manchester Evening News går till och med så långt att man slår fast att Ibrahimovic får tre veckors semester innan han går in i träning med United och att han ska ansluta lagom till klubbens Kinaturné i slutet av juli där möten med Dortmund och Manchester City väntar.

”Ibrahimovic kommer ha gott om tid att ansluta till träning innan flyget till Asien lyfter”, skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM