”Jag är ett stort Man United-fan”

FOTBOLL

Försökte få Ronaldos tröja: ”Det var därför”

MARSEILLE. Följetongen har pågått ett tag nu: Island vs Ronaldo.

I dag var det dags för mannen som startade allt att uttala sig.

– Jag är ett stort Man United-fan, säger Aron Gunnarsson, 26.

Ni kan kan väl bakgrunden vid det här laget men låt oss dra den igen för säkerhets skull:

En sekund efter slutsignalen mellan Portugal och Island rusade lagkaptenen Aron Gunnarsson, till vardags i Cardiff, fram till Ronaldo för att byta tröja.

Ronaldo nobbade bytet, och vägrade att ens tacka för matchen. Inför medierna dömde han sedan ut Island som en liten fotbollsnation med fel mentalitet.

Enligt tyska tidningen Bild ska läppläsare ha kommit fram till att Ronaldo sa ”Who are you?” till Gunnarsson men detta förnekar islänningen.

– Jag är lite trött på detta men det var inget sådant. Han sa ”inside”, han frågade inte vem jag var. Det var inget sådant, försäkrar Aron Gunnarsson.

”Stort United-fan”

Något tröjbyte blev det hur som helst aldrig trots att Island även skickade en lagledare till Portugals omklädningsrum.

När det var Sportbladets tur att ställa frågor på dagens presskonferens var en av dem given:

Vem i Ungern byter du tröja med efter matchen i morgon?

– Förmodligen ingen nu, det kostade ju en del senast…

Sedan förklarade Aron Gunnarsson varför han varit så snabb fram till Ronaldo:

– Det är något jag har velat göra länge. Jag är ett stort Man United-fan, och han spelade där tidigare. Det var därför jag ville byta tröja med honom.

”Batterierna i mobilen tar slut hela tiden”

Aron Gunnarsson berättade också hur det varit att befinna sig i "stormens öga" under ett par dagar:

– Jag försöker svara på meddelanden på sociala medier men det kommer så många att batterierna i mobilen tar slut hela tiden. Det är bara roligt att se stödet och hur många som engagerar sig, säger Aron Gunnarsson.

Under dagens presskonferens inför Island-Ungern i Marseille framkom också att Portugals förbundskapten Fernando Santos uttalat sig om att isländska spelarna buade åt Pepe från bänken mitt under Portugal-Island-matchen.

– Jag vände mig inte om hela tiden men jag såg inte att våra spelare gjorde något sådant. Det är nytt för mig i så fall, säger Islands förbundskapten Lars Lagerbäck.

Återstår att se om denna information får historien att ta ytterligare en vändning, eller om Aron Gunnarsson grävde ner stridsyxan en gång för alla.