Var på flygplatsen när bomben small

FOTBOLL

Premier League-spelaren mitt i dramat

Foto: Norwich Citys Dieumerci Mbokani hamnade mitt i terrorn.

Minst 14 personer har dött i terrordåden på Bryssels flygplats Zaventem.

Norwich Citys Dieumerci Mbokani befann sig på flygplatsen när bomberna briserade.

”Han är oskadd, men skakad”, skriver klubben.

Under tisdagsmorgonen exploderade bomber såväl vid flygplatsen Zaventem som i tunnelbanan i Belgiens huvudstad Bryssel.

Två sprängladdningar detonerade i avgångshallen på flygplatsen: vittnen beskrev ett fullständigt kaos inne i avresesterminalen. Bilder visade skadade och blodiga människor inne i flygplatsbyggnaden.

Flera döda

Uppgifterna om antalet döda och skadade förändras hela tiden. Enligt de senaste rapporterna har minst 14 personer omkommit i de två explosionerna som inträffade strax efter klockan 8 i morse på flygplatsen. Minst 92 personer ska ha skadats.

”Är skakad”

Nu bekräftar Norwich City att att deras 30-årige anfallare, Dieumerci Mbokani, var på plats på flygplatsen när bomberna briserade.

”Norwich City Fotboll Club kan bekräfta att Dieumerci Mbokani var på Zaventem flygplats i Bryssel i samband med morgonens terrorattacker. Spelaren – som är på lån från Dinamo Kiev – är oskadd, men skakad av tragedin, där flera personer dog och skadades.

Klubben har en löpande dialog med Dieumerci, som nu är tillbaka i sitt hem med familjen. Hela Norwich Citys tankar är med de drabbade och anhöriga”, skriver klubben i ett uttalande.

Dieumerci Mbokani har gjort fyra mål på 23 framträdanden i Norwich-tröjan.

ARTIKELN HANDLAR OM