Ranégie har presenterat sig i Djurgårdströjan

Blev målskytt i sin första match för klubben

NORRKÖPING. Mathias Ranégie har presenterat sig i Djurgårdströjan.

Stjärnförvärvet blev målskytt i sin första match för klubben.

– Ni fattar inte hur viktigt det är. Första målet är väldigt viktigt, säger han, efter 2-2 i genrepet mot Norrköping.

Mathias Ranégie, 31, blev klar för Djurgården i mitten av februari, men anfallaren har haft problem med ett knä och har inte kunnat debutera för sin nya klubb – förrän nu.

Och Ranégie behövde inte lång tid på sig i Djurgårdströjan innan han presenterade sig på allvar. Efter ett fint Djurgårdsanfall i den 45:e minuten kunde Ranégie sätta 1-1 i öppet mål.

– Ni fattar inte hur viktigt det är. Första målet är väldigt viktigt, även om det är träningsmatch. Att vara på rätt plats är gött, säger Ranégie och spricker upp i ett brett leende.

”Bra för oss att se hur han spelar”

Hur kändes knät?

– Det känns väldigt bra, det var snarare lungan som var problemet. Jag har inte spelat match på tre månader och att då möta ett så bollskickligt som Norrköping är jobbigt. Men man krigar på och det gick, säger han.

Ranégie spelade 75 minuter och tränaren Pelle Olsson var nöjd att hans stjärnanfallare kunde debutera innan premiären mot Örebro.

– Nu har vi något att förhålla oss till. Bra för oss att se hur han spelar, så att vi kan dra nytta av alla hans egenskaper, för han har enorma egenskaper. Han är jäkligt svår att möta, säger Olsson.

Genrepet slutade till slut 2-2 efter att Djurgårdens Tinotenda Kadewere kvitterade i slutminuten

– En jobbig match. Norrköping hade mycket boll och det blev mycket springa, och vända. Vi fick inte mycket rull överhuvudtaget, men vi får ta med oss att vi ändå kunde göra två mål, säger Ranégie.

Fyra missar premiären

Norrköping kom till spel utan den skadade trio Nicklas Bärkroth, Eric Smith och Christoffer Nyman, men alla förväntas vara i träning i veckan. Dessutom var Emir Kujovic, Arnór Ingvi Traustason, Andreas Vaikla, Linus Wahlqvist, Filip Dagerstål, Mohanad Jeahze och Tesfaldet Tekie iväg på landslagsuppdrag.

Djurgården hade trion Omar Colley, Sam Johnson och Michael Olunga på landslagsuppdrag medan Haris Radetinac, Jesper Karlström, Jonathan Augustinsson och Kerim Mrabti saknades på grund av skador, och alla fyra missar premiären.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.