Erkänner: Vi hade bara sett en match

Publicerad:

FOTBOLL

Betalade 3,6 miljarder: Underskattade hur dålig kvalitén var

Efter att bara ha sett Liverpool FC spela en enda match betalade Fenway Sports Group motsvarande 3,6 miljarder kronor för klubben.

När de väl kom till England insåg amerikanen att de överskattat spelarmaterialet rejält.

– Vi tvingades inse att spelartruppen var svag, vittnar förre chefsjuristen Edward Weiss enligt Independent.

Det är i en rättstvist mellan förre ägaren George Gillett, amerikanska Mill Financial och Royal Bank of Scotland som nya uppgifter om försäljningen av Liverpool FC 2010 kommit fram. Edward Weiss, föredetta chefsjurist hos Fenway Sports Group, vittnar där om hur lite de amerikanska köparna egentligen visste när de tog över en av Englands mest anrika klubbar.

”Så var inte fallet”

– Jag tror vi underskattade hur dålig kvalitén på truppen var och ärligt talat också hur svårt det skulle bli att stabilisera tillgången. Vi hade en överdriven tro på att många av de saker vi gjort i Boston (med baseballklubben Red Sox) skulle kunna överföras naturligt till Premier League men så var helt enkelt inte fallet, säger Weiss enligt Independent.

”Torres över sin topp”

Weiss erkänner i rättsförhandlingarna, som handlar om en obetald skuld till Mill Financial, att Fenway Sports bara hade sett en enda Liverpool-match innan de köpte klubben i oktober 2010 för motsvarande 3,6 miljarder kronor.

– Vi gjorde självklart vissa efterforskningar om spelartruppen under processen innan vi slutförde affären och det vi fick reda på var att den var svag. Vi hade vissa toppspelare som Steven Gerrard men andra spelare som Fernando Torres och Pepe Reina hade förmodligen passerat sin topp. Javier Mascherano var inte ens med i laget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.