Ranégie på väg bort från Djurgården

FOTBOLL

Träffat cypriotisk klubb

Mathias Ranégie kom till Djurgården med höga förväntningar – men succén har uteblivit.

Enligt uppgifter till Sportbladet är klubben nu öppen för att göra sig av med spelaren.

– Det kan hända något med honom, säger sportchefen Bosse Andersson.

När Djurgården värvade Mathias Ranégie på lån från Watford slog det ned som en bomb i allsvenskan. 32-åringen anlände till blåränderna med förhoppningen om att fylla målsprutan Nyasha Mushekwis skor – men succén uteblev.

Med tolv omgångar avverkade har de högt ställda förväntningarna inte motsvarats bland fansen. Ranégie har levererat tre mål framåt, varav ett på straff, och har haft det svårt att få det att lossna på planen.

Pollenallergi sades vara en anledning till att den tidigare landslagsmannen inte kom till sin rätt, något som ledde till att spelaren hånades än mer av flera missnöjda supportrar.

Träffat cypriotisk klubb

Nu verkar det som att Ranégie är på väg bort från Djurgården. Spelaren har haft ett möte med Apoel Nicosia om en eventuell övergång, men den cypriotiska klubben har enligt lokala medier valt att backa i sista stund.

Vad som kommer hända med spelaren är i nuläget oklart men enligt uppgifter till Sportbladet har Djurgården inga problem med att släppa spelaren, trots att låneavtalet gäller säsongen ut. Detta då samarbetet inte har fallit ut så väl som klubben hade hoppats.

Utanför matchtruppen

Djurgården möter klockan 19.00 i kväll nederländska Groningen på Stockholms stadion i en träningsmatch – utan Ranégie på grund av hans möte med Apoel Nikosia.

– Han är inte med i matchtruppen i kväll, bekräftar sportchefen Bosse Andersson som är fåordig om spelarens framtid i klubben.

– Det kan komma att hända något med honom, säger han.

Skulle Ranégie lämna Djurgården är klubbens ordinarie anfallspar ur spel då Sam Johnson drabbats av malaria. Magnus Eriksson har under sommaren värvats in men är delvis tänkt att täcka upp för långtidsskadade Haris Radetinac som högermittfältare.