Niva: ”Vad håller Zlatan på med?”

avMalin Wahlberg

Experterna starkt kritiska – men Zlatan gav svar på tal

Zlatan Ibrahimovic sågades stenhårt efter den första halvleken mot Manchester City.

Men svensken gav svar på tal och låg bakom Manchester Uniteds avancemang i ligacupen.

– Zlatan är väldigt viktigt för oss, säger Juan Mata.

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic har gått mållös de senaste fem ligamatcherna och fått svaga betyg och kritik i England. Men i åttondelsfinalen av ligacupen mot Manchester City fick han chansen att bryta måltorkan.

Ibrahimovic spelade från start tillsammans med Marcus Rashford och svensken stod för en fin passning till anfallskollegan, men i övrigt hade han ingen lyckad första halvlek.

De sista tio minuterna stod Ibrahimovic för flera misstag och Sportbladets Erik Niva var stark kritisk.

– Det är så många passningar som inte sitter. Det är liksom ett halvdussin sekvenser där man verkligen sitter och undrar vad Zlatan Ibrahimovic håller på med och det är man ju inte van att säga. Liksom vad är detta för något?, säger han i Viasats studio och fortsätter:

– Så ofta jag har sett Zlatan Ibrahimovic vara på fel plats och göra fel sak med fel slutresultat det kan jag inte erinra mig att jag har sett under en enskild halvlek någonsin tidigare.

”Mest misslyckad av alla”

Varken United eller City stod för något skönspel i den första halvleken som slutade mållös utan farligare chanser.

– Vad gäller passningsspel och konstruktivt användande av bollinnehav tror jag inte kan bli så mycket sämre för alla var ju misslyckade. Manchester City var misslyckade. Manchester United var ännu mer misslyckade och frågan är om Zlatan Ibrahimovic var mest misslyckad av alla, säger Niva.

Även Sky Sports expert Jamie Carragher var kritisk.

– Jag tror inte att Zlatan Ibrahimovic har haft värre 45 minuter än de här i sin karriär, säger han.

”Gett oss självförtroende”

I den andra halvleken gav Zlatan svar på tal. Såväl United som Ibrahimovic öppnade betydligt bättre och nio minuter in i halvleken vann Zlatan en duell, tog sig in i straffområdet och spelade in bollen till Juan Mata som satte 1-0.

Ibrahimovic hade ett bra läge att själv öka på till 2-0, men matchen slutade 1-0.

– Han (Zlatan) är väldigt viktigt för oss. Sedan han kom har han gett oss självförtroende på och utanför planen. Han har mycket erfarenhet. Han vill vinna Premier League och för oss är han en väldigt viktig anfallare, säger Mata till Viasat.

United, som kritiserats hårt den senaste tiden, är efter seger klart för kvartsfinal i ligacupen och fick revansch efter ligaförlusten mot City i september.

ARTIKELN HANDLAR OM