”Ibland gör spelarna managern besviken”

Av: Fredrik Jönsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Mourinho kritisk efter förlust

Manchester United föll i derbyt mot Manchester City.

Efter matchen kritiserade managern José Mourinho spelarna och domaren.

– De gav mig inte vad jag ville ha. Jag ville inte göra byten efter 20 minuter eftersom jag inte ville förstöra spelarna, säger Mourinho.

Mourinho.
Foto: Getty Images
Mourinho.

Manchester City tog ledningen genom Kevin De Bruyne och Kelechi Iheanacho ökade sedan på till 2-0. Manchester Uniteds försvar såg stökigt ut vid båda målen.

Att Citys målvakt Claudio Bravo bjöd tillbaka och Zlatan Ibrahimovic kunde reducera till 1-2 i den 42:e matchminuten spelade ingen roll. City vann derbyt med 2-1.

Claudio Bravo blev kritiserad av supportrar och experter för sin insats. Men målvakten hyllades av Pep Guardiola.

– När sådan saker händer kan en spelare tänka ”Det är mitt fel”. Men Claudio tänker ”Okej, sådan är fotbollen. Vi hade oflyt, det var en olycklig situation”. Han var otrolig med fötterna – gjorde många räddningar. Efter två träningar kommer han hit och spelar på det sättet, det är imponerande, säger Guardiola.

”Väldigt besviken”

Efter förlusten var tränaren José Mourinho besviken på såväl spelarna som domaren.

– Jag gjorde inga byten efter 20 minuter eftersom jag inte ville knäcka spelarna. Jag ville inte göra tre byten i halvtid. Men om det hade varit en sport med fritt antalet byten så hade jag agerat efter 20 minuter, säger Mourinho enligt The Guardian.

– De gav mig inte vad jag ville ha. Det här är fotboll. Ibland gör spelarna managern besviken, ibland överraskar de oss.

Mourinho tyckte även att United borde ha fått straff när Bravo tacklade Wayne Rooney.

– Jag är väldigt besviken på Mark Clattenbergs två beslut. Bravo skulle ha fått rött och en straff. Otamendis är en straff, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publicerad: