Barças val – för att undvika PSG-skandal

FOTBOLL

Låtsades röka cigarett: ”Uppskattas inte av klubben”

Periscope skapade en skandal i PSG.

Nu vill FC Barcelona stoppa Gerard Piqué från det sociala nätverket – efter en rad tveksamma filmer.

”Piqués Periscopefilmer uppskattas inte av klubben”, skriver Sport.

Serge Aurier hamnade i mitten av februari i blåsväder efter en film på det sociala nätverket Periscope.

23-årige Aurier hånade sina lagkamrater och tränaren Laurent Blanc vilket ledde till att högerbacken stängdes av från spel i A-laget till 20 mars.

Låtsades röka en cigarett

De senaste veckorna har även FC Barcelona-backen Gerard Piqué, 29, använt sig av verktyget.

Tre matcher i rad har Piqué haft sin egen ”presskonferens” efteråt, men nu vill Barcelona stoppa Piqué, enligt spanska Sport.

Tidningen skriver att den senaste videon, efter bortasegern mot Eibar, slutade med att lagkamraten Jeremy Mathieu simulerade att röka en cigarett innan lagchefen Pepe Costa bad Piqué att stoppa inspelningen. 

Tidigare har Piqué sagt att ”han skulle hugga av sig armen om Neymar går till Real Madrid”.

”Piqués Periscopefilmer är jätteuppskattade av fansen, men uppskattas inte av klubben. Klubben har sett varningssignaler mot den intimitet som är som kontraster till de åtgärder klubben gjort för att bevara intimiteten i truppen”, skriver Barcelonabaserade Sport.

”Inga missförstånd”

Piqué själv har motiverat sina Periscopevideos med att låta fansen få ta del av en rättvis bild av vad mittbacken känner.

”Mixade zonen är bra, men ibland störs man av frågorna och citat plockas ut bara för att sälja mer. Jag föredrar att göra allt här så att det inte blir några missförstånd”, sa Piqué i en film efter 5–1-segern mot Rayo Vallecano.

ARTIKELN HANDLAR OM