Hyllningen till Ibra: ”Han är halva laget”

FOTBOLL

Lagkamratens hyllning till Zlatan: ”Värd att nå långt”

Foto: Zlatan Ibrahimovic och Marco Verratti.

Måsteläge för PSG.

Då ställer Marco Verratti hoppet till Zlatan Ibrahimovic.

– Han är på egen hand värd 50 procent av ett lag, säger Verratti enligt The Guardian.

På onsdag väntar returmötet i Champions League mellan Paris Saint-Germain och Chelsea.

I det första mötet på Parc des Princes satte Zlatan Ibrahimovic en frispark till 1–0 och såg till att PSG har med sig en 2–1-ledning till mötet i London.

– Vi måste behålla bollinnehavet, anfalla och gå för ett tidigt mål. Det är de här matcherna som avgör hela säsongen. Om vi åker ur Champions League är det lite av en katastrof, säger PSG-mittfältaren Marco Verratti enligt The Guardian.

”Skulle älska om han stannade”

Och väl i returmötet sätter den 23-årige Verratti stort hopp till lagkamraten Zlatan Ibrahimovic, 34, för att gå vidare.

Den svenske anfallaren har stått för 26 mål och tolv assist på 30 matcher i Ligue 1 och Champions League den här säsongen och Verratti beskriver betydelsen av Zlatan som enorm.

– Han är på egen hand värd 50 procent av ett lag. Den här säsongen är förmodligen hans bästa någonsin och hela laget skulle älska om han stannade nästa säsong. Men det är bara klubben och Zlatan som kan bestämma hur framtiden ser ut, säger Verratti.

”Zlatan förtjänar att nå långt”

Italienaren Verratti och den svenske stjärnan är goda vänner i PSG.

Till sommarens EM-slutspel ställs dock duon mot varandra den 17 juni när Sverige möter Italien i Toulouse.

– Jag är glad över att få spela emot honom, Zlatan förtjänar att gå långt i en turnering. Sverige ska vara tacksamma för att de har honom, han var avgörande i kvalet och låt oss hoppas att det fortsätter så – förutom i matchen mot Italien. Ibra och jag kommer väldigt bra överens och när jag var ny hjälpte han mig med mycket, säger Verratti.

Matchen Chelsea–PSG spelas på onsdag klockan 20.45 och sänds i Viasat Fotboll.