Rooneys revansch

FOTBOLL

Häcklades av fansen gav igen med samma mynt

Foto: Häcklades och gav igen. Förre Everton-spelare Wayne Rooney häcklads rejält av lokalkonkurrentes fans. Men Rooney, numera i Manchester United, svarade med samma mynt efter att ha sänkt Liverpool med matchens enda mål.

Här häcklas Wayne Rooney av Liverpoolfansen.

Han svarade med ett mål och bägge händerna bakom öronen – framför belackarna.

— Jag tycker inte han överdriver sitt målfirande, säger Alex Ferguson.

Wayne Rooneys återkomst till Liverpool och Anfield Road blev som väntat hett. Den unge Manchester Unitedstjärnan är sedan tiden i Everton ett av Liverpoolfansens favorit-hatobjekt. Och varje gång han rörde bollen i gårdagens match blev han utbuad.

Miss av Dudek

Men redan efter 21 minuter var det dags för Ronneys revansch. En bra träff strax utanför straffområdet och ett mindre bra ingripande av Liverpools målvakt Jerzy Dudek innebar 1–0 för Manchester United. Rooney kunde inte motstå frestelsen. Sprang fram till Liverpoolfansens mytomspunna läktare The Kop, formade händerna bakom öronen och hånade de uppretade supportarna med några mindre väl valda ord.

En händelse som möttes med kritik från Liverpoolleden men som försvarades av managern sir Alex Ferguson.

— Det var ju där framför Liverpoolfansen han gjorde målet, sade Ferguson till tv-kanalen BBC.

En supporter greps

I samband med Rooneys uppträdande kastades en mobiltelefon in strax bredvid den jublande Unitedspelaren.

— En person har gripits för incidenten, men vi vet inte helt säkert om det är rätt person, säger en talesman för Liverpoolpolisen.

Trots spel med tio man, efter Wes Browns utvisning, kunde United stå emot Liverpool och vinna med

1–0, till manager Alex Fergusons stora förtjusning.

— Arsenal har varit här, Chelsea har varit här. Men jag måste säga att vårat spel på Anfield är det klart bästa om man jämför lagen, sade Ferguson.

— Det var en magnifik match, en fantastisk laginsats och en stor seger, fortsatte Ferguson, som även hyllade lagets defensiv.

— Försvaret har varit magnifikt. Rio Ferdinands återkomst har spridit lugn i backlinjen. Även om Rio inte har varit med i de senaste matcherna så har vi tagit med oss det lugnet.

United ligger nu bara en poäng efter tvåan Arsenal som förlorade med 1–0 mot Bolton.

DE MEST HATADE & ÄLSKADE I PREMIER LEAGUE

Philip Wallin

ARTIKELN HANDLAR OM