LJUNGBERGS UPPVISNING

FOTBOLL

Hyllad tvåmålsskytt: Han var enastående

Foto: GLÖDHET Fredrik Ljungberg är definitivt tillbaka efter sin tunga period. Sedan comebacken efter migrän- attackerna har han visat storform. Hans två mål i går gav Arsenal segern.

Fredrik Ljungberg är glödhet i vinterkylan.

I går gjorde han två mål i derbyt mot Charlton - och hyllades sedan av Arsenals manager Arsene Wenger.

- Freddie var enastående i dag, säger Wenger.

Foto: Arsenal anfaller på högerkanten. Fabregas får en passning av van Persie och spelar direkt med klacken till Ljungberg som blir fri med målvakten och sätter bollen säkert i det bortre krysset.

Målskytten Fredrik Ljungberg är tillbaka. I sin tredje match efter migränfrånvaron gjorde svensken sitt femte - och sjätte - Premier League-mål för säsongen.

- Freddie var inte helt tillbaka fysiskt i hans första match efter migränattackerna, men han var bättre mot Newcastle och enastående i dag, säger Wenger.

Var borta tre veckor

Det var den 7 december, inför den avgörande Champions League-matchen mot Rosenborg, som Ljungberg drabbades av en kraftig migränattack.

Migränen höll honom borta från både spel och träning i nästan tre veckor, men comebacken mot Fulham på annandagen var en succé. Freddie spelade fram till båda målen på Highbury och var en av matchens bästa spelare. Tre dagar senare stod han för en godkänd insats borta mot Newcastle och i går blixtrade han till mot Charlton - två gånger om.

I den 35 minuten gjorde han sitt första mål för dagen, framspelad av lagkaptenen Patrick Vieira. En felvänd Ljungberg tog emot bollen omringad av motståndarbackarna, men lyckades skjuta in ledningsmålet innan Charlton-ben kom i vägen.

Hemmalaget kvitterade i slutet av halvleken när försvararen Talal el Karkouri dundrade in en fantastisk frispark från 25 meter.

Men sedan var det dags för Ljungberg-show igen.

"Typiskt Arsenal-mål"

Den andra halvan av matchen hann knappt börja innan Fredrik sprang igenom Charltons försvar och skickade in tvåan i bortre burgaveln. Blott 17-årige lagkamraten Cesc Fabregas stod för den eleganta framspelningen - med klacken.

- Det målet var fantastiskt, det var ett typiskt Arsenal-mål, säger Wenger.

20 minuter senare fastställde holländaren Robin van Persie slutresultatet 3-1.

- Det är imponerande av Arsenal att hålla fokus och göra vår plikt. Det är det det handlar om, att hålla oss till våra matcher och inte tänka på andra lag, säger Ljungberg till Sky.

Trots segern är avståndet till serieledande Chelsea fortfarande fem poäng. Svårt, men inte ointagligt. Inte med en Fredrik Ljungberg i storform.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM