Lerjéus lägger av: 'Vill sluta på topp'

FOTBOLL

Rutinerade domaren lägger pipan på hyllan

Foto: BILDBYRÅN
Michael Lerjéus.

Michael Lerjéus slutar som domare.

Beslutet har vuxit fram under de senaste åren, berättar han för P4 Skaraborg.

– Och nu känns det rätt att kliva av.

2006 gjorde Michael Lerjéus sin första allsvenska match som domare.

Sedan dess har han klättrat i hierarkin och etablerat sig som en av seriens mest framstående och 42-åringen har på senare år fått äran att skipa rättvisa i stor- och derbymatcher.

”Har gått superbra”

Men allt har sin tid.

Lerjéus berättar nu för P4 Skaraborg att han lägger pipan på hyllan efter nyår. Han säger att beslutet har vuxit fram under de senaste åren och att han alltid haft för avsikt att avsluta på topp.

– Just nu känns det så oerhört kul att döma fotboll och det går superbra både i Sverige och internationellt. Då känns det väl helt rätt att kliva av när det går som bäst, säger Lejréus.

Återgår till militären

42-åringen fick utstå massiv kritik under inledningen av säsongen. Redan i premiären mellan Gif Sundsvall och Malmö FF hamnade han i fokus efter att ha blåst straff och visat ut Enoch Kofi Adu för en lätt handpåläggning av Sundsvalls Adam Chennoufi.

Lerjéus – som har en bakgrund inom militären – planerar att återgå till sitt gamla jobb.

– Det är väl ingen hemlighet att jag försöker ta mig tillbaka till mitt gamla jobb i försvarsmakten här på trängregementet. Det är något jag har saknat de här åren. Så jag hoppas få börja om på ny kula där igen, säger han till P4 Skaraborg.

ARTIKELN HANDLAR OM