Bendtner: Blev jag utbuad av Parken?

avKristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Danskstjärnan ovetande efter matchen

Foto: TT
Bendtner intervjuas.

Mållös över dubbelmötet och utbytt till spridda burop i den 60:e minuten i går kväll.

Men det sistnämnda var ingen som Nicklas Bendtner lade märke till.

– Jag får veta det först nu, när du berättar det för mig, säger han till Ekstrabladet.

Det var en nedstämd Nicklas Bendtner som mötte den danska presskåren efter 2-2-matchen på Parken. Danmark missar EM 2016 i Frankrike medan Sverige kan börja planera resan.

Bendtner gick mållös av planen i bägge möten och i gårdagens match blev den danske anfallsstjärnan utbytt redan i den 60:e minuten.

Han medger att Danmark inte varit tillräckligt bra under kvalspelet.

– Vi är sårade, vi är ledsna. Vi måste se oss själva i spegeln och säga att sett över kvalgruppen och de här två playoff-matcherna har det inte varit bra nog. Det är svårt att beskriva känslan man har i kroppen nu, säger han till Ekstrabladet.

”Gör mig väldigt ledsen”

Direkt efter matchen meddelade Morten Olsen – dansk förbundskapten de senaste 15 åren – att han avgår. Ett besked som smärtar Bendtner.

– Det gör mig personligen väldigt ledsen. Det är den fotbollsmänniska som har betytt mest för mig. Han har varit där sedan jag var 18 år gammal. Han har varit en inspiration i min utveckling som person och spelare. Det är självklart också en besvikelse att inte kunna ge honom det avsked han förtjänade.

Bendtner menar dock att marginalerna var emot danskarna igen, och pekar bland annat på den där ribbträffen i början av matchen.

– Vi startar riktigt bra igen, har 20 riktigt bra minuter, ett ribbskott och ett par chanser. Sen får de ett hörnmål och efter det går luften lite ur oss. Sen ställer de upp sig 4-4-1-1 och jag tror att bägge deras anfallare var nere i eget straffområde i två till tre minuter vid ett tillfälle.

”Märkte inte”

När Wolfsburg-anfallaren byttes ut i den 60:e minuten var det till både applåder – och burop. Men pressad av Ekstrabladet kring vad han tyckte om att bli utbuad på sin hemmaarena hävdade Bendtner att han inte hörde det själv. 

– Det märkte jag inte.

Ekstrabladet: Så det är inget du har funderat över?

– Jag får veta det först nu, när du berättar det för mig.

Lottningen av gruppspelet till EM 2016 sker den 12 december. Turneringen spelas 10 juni till 10 juli.

Publicerad: