”Olympiakos känns helt rätt”

FOTBOLL

Mellberg om första tiden i Grekland och framtiden i landslaget

Foto: Joel Marklund
Olof Mellberg trivs än så länge bra i sin nya klubb och hoppas på flera titlar till kommande säsong.

BUITENPOST. Olof Mellberg, 31, är på plats i Olympiakos.

För Sportbladet berättar landslagsbacken om sin första tid i Grekland och Sveriges chanser att nå VM.

– Vi måste vinna allt som är kvar och hoppas att det räcker till kval, säger Mellberg.

Efter ett år i Juventus valde Olof Mellberg at skriva på för grekiska dominanten Olympiakos som i våras vann den grekiska dubbeln.

Så sent som i måndags anslöt Mellberg till sina nya lag och Sportbladet träffade på lördagen landslagsstjärnan i Holland där Olympiakos är på träningsläger.

– Jag kom till Aten och vi åkte i väg på läger direkt. Jag gjorde min första träning

i måndags sedan har vi kört ett par pass om dagen och det har känts okej, säger Mellberg.

Snart spelklar

När Olympiakos i går besegrade Heerenveen, med såväl Viktor Elm som Patrik Ingelsten, med 1–0 var Mellberg dock inte med i matchtruppen.

– Jag räknar att var fit for fight och vara beredd att spela om en vecka. De andra har vart igång längre än vad jag har varit. De har varit på ett träningsläger i Österrike redan innan det om vi är på nu här. De har 10 till 14 dagar extra i kroppen, säger Mellberg.

Hur har mottagandet varit och vad har du fått för känsla för klubben?

– Det är Greklands största klubb såväl historiskt som för närvarande. Allting runt omkring fungerar väldigt bra, jag har fått ett väldigt gott intryck så här långt.

Vad hoppas du få ut av flytten till Grekland?

–Jag hoppas att det kan fortsätta går bra och att jag genom att spela här kan fortsätta hålla en hög nivå. Det är klart att Juventus är en av världens största klubbar så det går ju inte att säga att det är ett steg uppåt på det sättet, men jag tycker ändå att det känns helt rätt. Alla jag har hört mig för med har sagt att det är en bra liga. Olympiakos är topplaget i den ligan, så jag hoppas på titlar.

CL till hösten

Som regerande grekiska mästare är Olympiakos direktkvalificerat till Champions Leagues gruppspel och klubben har högt ställda mål.

– Klubben vill vinna ligan i år igen och så vill man nå resultat i Champions League. Man tycker att det tagit slut lite väl tidigt några år nu och satsar på att hävda sig bättre i Champions League, säger Mellberg.

Om vi pratar det svenska landslaget, hur ser du på det fortsatta VM-kvalet och chanserna att få spela i Sydafrika nästa sommar?

– Det blir tufft. Vi måste rikta in oss på andraplatsen och hoppas att vi kan knipa den och kvala oss in. Det ser kört ut med förstaplatsen. Vi måste vinna allt som är kvar, sedan får vi se om det räcker.

Du tror att det krävs full pott i resten av matcherna för att ens kunna bli tvåa?

– Ja, det gör jag. Vi måste ta tre poäng i de matcher vi har kvar. Så är det.

ARTIKELN HANDLAR OM