”Jag ska in i City – och spela VM”

FOTBOLL

Vårt nya, kaxiga jättelöfte vill chocka Premier League

Foto: Ola Axman
John Guidetti.

En svensk 17-åring i Manchester City är säker på sin sak.

Han ska peta såväl Robinho som nyförvärven Roque Santa Cruz och Carlos Tevez.

– Det är fantastiskt duktiga spelare. Men jag ska spela i a-laget innan året är slut, säger John Guidetti, 17, till Sportbladet.

Guidetti har redan spelat ett år i Manchester Citys ungdomslag. Under sommaren har han tränat med BP och AIK hemma i Sverige för att förbereda sig för andra säsongen. Och i dag åker han över till Manchester för ett två veckors träningsläger.

– Det ska bli skönt att komma i gång. Sen är det bara en månad kvar tills serien börjar.

Rykten om AIK

För ett par veckor sedan blev paraguyanen Roque Santa Cruz klar för Manchester City och i går blev argentinaren Carlos Tevez klar. Dessutom uppger Sky Sports att klubben nu är ute efter Arsenals Emmanuel Adebayor. Konkurrensen i anfallet är alltså knivskarp.

Samtidigt har träningen med AIK eldat på rykten om att Guidetti skulle vara aktuell för en utlåning till Solnaklubben. Men det förnekar han själv.

– Jag har två år kvar på kontraktet med City och jag tänker stanna där. Jag ska spela i Premier League i vinter, jag är beredd.

”Inte långt kvar”

Hur stor är chansen?

– Det är inte så långt kvar. Som Macheda i United, han har ju haft tur. När vi har mött honom med juniorerna har han inte alls varit bra och blivit utbytt. Sen fick han helt plötsligt spela med a-laget, då satt vi bara och skrattade.

Hur bra är City på att släppa fram juniorer?

– De har väl varit bättre. Mark Hughes är inte jättebra på det. Men en del kommer fram och jag både tror och hoppas att det blir redan i vinter, säger John Guidetti som har ännu ett högt mål uppsatt:

– Jag har sagt att jag ska spela VM 2010 och om landslaget klarar sin del ska jag klara min.

ARTIKELN HANDLAR OM