”LÅNAS UT TILL VM”

avOskar Månsson

FOTBOLL

Engelska tidningar i natt: Slutförhandlar om att bli förbundskapten

1 av 3 | Foto: Foto: SCANPIX
Sven-Göran Erikssons nästa jobb blir inte svensk förbundskapten – utan för Nordkorea, uppger flera medier i dag.

Glöm Svennis, Sverige.

Enligt väl ansedda brittiska medier slutförhandlar tränar-

legendaren med VM-klara – Nordkorea.

En nyhetsbomb av nukleära dimensioner briserade engelska tidningar i natt: Sven-Göran Eriksson är högaktuell för förbundskaptensposten i Nordkorea.

Enligt samstämmiga rapporter från morgontidningarna The Guardian, The Daily Telegraph och The Times ska 61-åringen tillsammans med Notts Countys ordförande Peter Trembling i dagarna åka till Kinas huvudstad

Peking för att slutförhandla med representanter från Nordkoreas fotbollsförbund.

Det skulle i så fall betyda att Erikssons namn kan avskrivas från listan över Lars Lagerbäcks potentiella efterträdare som svensk förbundskapten. Och om parterna kommer överens skulle det också innebära att ”Svennis” får chansen på nytt i ett världsmästerskap.

Erbjuds halvtidstjänst

Nordkorea kvalade nyligen in till turneringen i Sydafrika: asiaternas första VM-slutspel på 44 år.

Senast man var med var i England 1966, där man sensationellt gick till kvartsfinal innan Portugal, med Eusebio i spetsen, blev för svåra.

Enligt de brittiska uppgifterna kommer Eriksson att erbjudas en halvtidstjänst eller ett låneavtal under sommaren, det vill säga att han inte kommer lämna sin nuvarande post som sportchef i League Two-klubben Notts County.

Det är därför klubbens ordförande, som uppges ha etablerat de asiatiska kontakterna, bistår svensken vid förhandlingarna.

Ersätter inte MacParland

Sven-Göran Eriksson deklarerade i dagarna att han inte kommer ersätta Notts Countys sparkade manager Ian MacParland, men tidningarna som skriver om Nordkorea-intresset har inte lyckats nå svensken eller någon i hans närhet för en kommentar.

Sportbladet har sökt Svennis agent för en kommantar.