Zlatans skada – en blödning

Tre svenska spelare fick halta av planen mot Albanien - men samtliga ska vara i spelbart skick inom kort.

– Värst är det för Kim Källström, men i bästa fall kan han vara tillbaka redan om några dagar, säger landslagsläkaren Magnus Forssblad.

Det var rena sjuktstugan på Råsunda i går kväll. Kim Källström var den som tvingades byta först med en sträckning i ljumsken. En kort stund senare var det Johan Elmanders tur, och i slutet linkade även Zlatan Ibrahimovic av med en ispåse runt knät.

– För Elmander och Ibrahimovic handlar det om smågrejor. Elmander blev mest rädd när han kände av den gamla lårskadan, och Zlatan har en liten blödning ovanför knät. Men båda ska kunna spela till helgen, säger Magnus Forssblad.

Andra tidningsuppgifter har i dag gjort gällande att Kim Källström är borta i upp till sex veckor, men Forssblad är mer positiv.

– Det är inte troligt att han spelar nu till helgen, men i bästa fall ska han ändå kunna vara tillbaka i träning om några dagar

Och i värsta fall?

- Är det en ordentlig bristning i ljumsken så kan han ju vara borta i upp till sex veckor, men så kändes det inte i går kväll. Han hade ont, men det var mer som en sträckning. Men man kan aldrig veta säkert när det gäller sånt här förrän efter två dagar.

Samtliga spelare har i dag återvänt till sina klubbar. Källström ska i eftermiddag undersökas av Lyons läkare, först därefter kommer ett säkrare besked.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN