...men kaos hotar festen

FOTBOLL

Varken landslaget eller arenorna håller måttet: "Rätt kritik"

1 av 5 | Foto: aol arena, Hamburg: Inför landskampen mot Kina i den kommande veckan byter man hela gräsmattan - till en kostnad av ungefär åtta miljoner kronor.

VM:arenorna håller inte måttet - och kritiken mot det egna landslaget växer.

- Välkomna till Tyskland alla VM-kvalificerade länder, hemmanationen behöver ni inte frukta, skriver Bild am Sonntag.

Tyskland, utan den influensasjuke Michael Ballack, förlorade i lördags med 1-2 borta mot Turkiet, en förlust som ökar kritiken mot landslaget - och mot den redan hårt prövade förbundskaptenen Jürgen Klinsmann.

VM-generalen Franz Beckenbauer kräver en förbättring om inte hela VM ska bli en tung historia för värdnationen och det tyska förbundets ordförande Gerhard Mayer-Vorfelder saknade hjärta och engagemang hos spelarna.

"Tror på oss" - Men vi kan inte ändra målet att vinna VM. Då skulle vi visa för laget att vi inte tror på dem. Vi tror på det här laget, säger Jürgen Klinsmann till sport1.

-Den kritik som nu riktas emot oss är helt rätt. Vi kommer att granska oss själva mycket hårt. Vi kommer inte på något sätt stoppa ner våra huvuden i sanden.

Redan på onsdag är det dags för nästa landskamp, då möter Tyskland Kina. Matchen spelas på VM-arenan i Hamburg - en av de många arenor som har problem inför mästerskapet.

2,2 miljarder

Två av VM-arenorna har stora problem med gräset, i Hamburg har det lagts in en ny matta värd ungefär åtta miljoner kronor och i Köln har gräset drabbats av mögel. På Frankfurts stadion (kostade ungefär 2,2 miljarder kronor) och i Hannover regnar det in genom taket och i Leipzig fungerar inte insläppet i arenan.

- Men vi avvaktar och ska titta på vad allt detta egentligen beror på, säger en talesman för VM-kommittén till tyska tidningen Bild.

Det är åtta månader till VM-invigningen 2006. Då måste allt vara klart.

Anna Andersson ([email protected])