Djurgården vände 0-2 på en kvart

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården-Helsingborg minut för minut

90+3'

Matchen är slut!

90+3'

Peter Graulund skär in till vänster i offensivt straffområde och testar eget avslut. Bollen går via Pa Dembo Tourray till en resultatlös vänsterhörna. Matchen är avgjord för länge sedan!

90+1'

Ibrahim Ba ersätter en jublande Tobias Hysén.

90'

3 minuters stopptid är aviserat.

90'

Mååål! 5-2 Larsen!

Johan Arneng står för ett lysande förarbete då han avancerar in i Helsingborgs straffområde från vänster. Han fullständigt leker bort Andreas Granqvist och slår ett inlägg mot den bortre stolpen där Sören Larsen bara kan sätta huvudet till. Fullständig show nu!

88'

Andreas Dahl skjuter en HIF-frispark via muren och högt över.

87'

Mååål! 4-2 Hysén!

Ännu ett vackert anfall av Djurgården men denna gången mot ett helt slutkört bortaförsvar. Patrick Amoah serverar ut bollen till Sören Larsen som avancerat in till höger i HIF:s straffområde. Larsen prickskjuter mot Tobias Hysén som kommer rusande mitt framför mål. Hysén begår inga misstag och petar bollen rakt i mål.

85'

Hemmalaget håller undan. Helsingborg anfaller sporadiskt men ser både trötta och uddlösa ut.

83'

Andreas Dahls hörna når Atiba Hutchinson som får bra träff men nickar strax utanför den högra stolpen.

82'

Imad Khalili fixar vänsterhörna i duell med Toni Kuivasto.

Samtidigt byter Djurgården. Patrick Amoah ersätter Jones Kusi Asare.

80'

Djurgården fortsätter att ligga på. Denna gången är det Fredrik Stenman som avancerar på vänsterkanten och satsar på eget avslut. Skottet går dock högt över.

78'

Johan Arneng slår hörnan mot den bortre stolpen där Sören Larsen är högst i luften. Bollen tätt utanför till höger.

77'

Fredrik Stenman fixar hörna då Erik Wahlstedt täcker ut hans vänsterinlägg en bit utanför eget straffområde...

76'

Fredrik Björck ersätter Eldin Karisik i bortalaget.

75'

Djurgården rensar tämligen enkelt. I den efterföljande situationen kontrar hemmalaget snabbt och Hysén laddar för skott ett par meter utanför offensivt straffområde. Andreas Granqvist täcker undan.

74'

Andreas Dahls hörna går via en DIF-försvarare till en ny hörna. Denna gången från höger...

73'

Helsingborg tar sig upp i plan och kämpar till sig en hörna från vänster...

73'

En tröttkörd Daniel Sjölund får stående ovationer när han lämnar Råsundas gräsmatta. Finländaren har varit lysande idag. Feliciano Magro ersätter.

68'

Domare Andreasson blåser av frisparken för ruff. Djurgården tilldelas istället frispark.

I den efterföljande situationen visar Graulund det långa fingret mot Andreasson. Dansken ska vara mycket nöjd över att han inte såg det...

67'

Abgar Barsom river ner Peter Graulund ett par meter utanför hemmalagets straffområde, något till höger. Dahl lägger upp bollen...

66'

Sören Larsen plockar upp en boll på högerkanten och avancerar själv förbi Christian Järdler. Hans testar själv skott men får ingen fart på bollen och Daniel Andersson kan klistra utan större ansträngning.

65'

Fredrik Stenman blåses av på hörnan för hög spark.

64'

Jones Kusi Asare fixar en ny DIF-hörna från höger...

62'

Inhopparen Khalili presenterar sig genast på vänsterkanten då han når Gustaf Andersson med ett hårt inlägg. Andersson petar bollen i stolpen (!) från nära håll och hemmapubliken håller andan igen.

62'

Imad Khalili ersätter Fredrik Svanbäck som grinat illa ett tag.

59'

Andreas Granqvist håller på att ställa till det för sig då han tappar en boll bak i plan. Tobias Hysén är snabbt framme men Daniel Andersson kan bestämt rensa.

56'

Måååål! 3-2 Barsom!

Ännu ett drömmål! Johan Arneng slår en crosspassning från högerkanten som Abgar Barsom möter upp i den vänstra delen av straffområdet. Barsom står och laddar med vänstern och får till ett stenhårt volleyskott som studsar in otagbart till höger om Daniel Andersson. Wow!

56'

Peter Graulund lyckas rensa hörnan.

55'

Christian Järdler täcker ut Jones Kusi Asares högerinlägg till en ny DIF-hörna. Sjölund lägger upp bollen...

54'

Andreas Dahl bryter ett uppspel och avancerar själv på vänsterkanten. Han passar sedan snett bakåt i straffområdet där Gustaf Andersson får en bra möjlighet. Bollen går istället via Johannessons högerfot till en resultlös hörna.

52'

Jones Kusi Asare får en bra möjlighet på Hyséns vänsterinlägg. Han når högst vid den första stolpen men nickar tätt utanför till höger.

51'

Sjölunds hörna når till slut Arneng som i andravågen skjuter rakt i huvudet (!) på Hutchinson.

Hutchinson är snabbt på benen igen och spelet kan fortsätta.

50'

Tobias Hysén rycker loss på vänsterkanten och slår en hård passning in framför mål. Bollen passerar såväl Daniel Sjölund som Sören Larsen men resulterar senare i en högerhörna...

47'

För ett ögonblick snurrar Svanbäck runt med Concha nere vid hörnflaggan. Svanbäck tar sig förbi men hans inlägg passerar det mesta och de flesta.

46'

Andra halvlek är igång!

En märklig men härlig halvlek är till ända. Djurgården står för det mesta av spelet och skapar de flesta chanserna inledningsvis. Ändå är det Helsingborg som står för de första två målen. Båda på snabba omställningar. Men hemmalaget misströstar inte och fortsätter att ligga på. Kuivastos nick på Sjölunds högerhörna skulle bara sitta där. Viljan gick inte att ta miste på. I slutminuten avslutar sedan Tobias Hysén målkalaset med ett riktigt praktmål. Det lär diskuteras i efterhand om bollen tog på handen eller inte men för en fotbollsälskare var målet en riktig fröjd.

Den första halvleken har varit ryckig värre och åtminstone hemmalaget kunde lika gärna haft ett par mål till i protokollet. Antalet avslut på mål är häpnadsväckande men också ett resultat av två lag förespråkar offensiv fotboll.

Statistik

Bollinnehav: 57% - 43%

Skott totalt: 9-8

Skott på mål: 7-7

Frisparkar: 10-4

Hörnor: 3-0

45' min

Första halvlek är slut!

45' min

Peter Graulund varnas för vilda protester mot Tobias Hyséns möjliga handboll.

44' min

Mååål! 2-2 Hysén!

Pa Dembo Tourray slår en lång utspark som nickskarvas vidare av Sören Larsen. Bollen tas om hand av sonen Hysén som möjligtvis tar hjälp av handen. Hysén vänder om snabbt och får till ett praktskott med vänstern från cirka 25 meter. Ett riktigt drömmål!

43' min

Denna gången lyckas HIF-försvaret hålla undan.

43' min

Ny högerhörna för Djurgården...

42' min

Fredrik Svanbäck varnas för tröjdragning på landsmannen Toni Kuivasto.

40' min

Mååål! 1-2 Kuivasto!

Daniel Sjölunds högerhörna söker sig mot den första stolpen där Toni Kuivasto är högst i luften. Finländaren placerar enkelt in bollen i mål.

40' min

Daniel Sjölund fixar högerhörna för Djurgården...

38' min

Frisparken söker sig mot den vänstra stolpen där DIF-försvaret lyckas rensa.

37' min

Målskytten Karisik fixar frispark ett tiotal meter rakt utanför hemmalagets straffområde. Dahl lägger upp bollen...

35' min

Mååål! 0-2 E. Karisik!

Efter ett par minuters stiltje kommer Helsingborg i en snabb omställning. Andreas Dahl passar fram till Peter Graulund som genast petar ut bollen till Eldin Karisik som kommer med fart på vänsterkanten. Karisik avancerar själv in i offensivt straffområde, skär in centralt och avlossar ett stenhårt skott som går via Tourray rakt upp i nättaket. Mycket vackert!

30' min

Stora ytor nu och mycket ryckigt spel. Christian Järdler är senast i raden att hitta en tom yta och avancerar själv på vänsterkanten. Hans avslut har dock mer att önska.

28' min

Daniel Sjölund plockar ner en boll till vänster i offensivt straffområde. Han avancerar ett par steg och får till ett bra vänsterskott, men rakt på Andersson.

28' min

Christian Järdler drabbas av matchens första varning då han är på tok för sent ute mot Jones Kusi Asare.

Järdler är därmed avstängd nästa match.

27' min

Eldin Karisik hittar en fri yta och avancerar själv med boll. Han petar sedan fram bollen till Gustaf Andersson som med ett placerat skott åt höger tvingar Pa Dembo Tourray till en jätteräddning.

26' min

Matias Concha har inlett strålande på sin högerkant. Denna gången rycker han förbi Christian Järdler som får agera rundmärke. Inlägget till Larsen blir dock mindre lyckat.

23' min

Hemmalaget har skruvat upp tempot rejält. Helsingborg är nu mycket hårt pressat och faller farligt djupt ner i banan.

21' min

Kusi Asare och Hysén igen. Denna gången är det Hysén som får sista ordet då han rycker sig loss mot den vänstra stolpen. Avslutet tätt utanför till vänster.

19' min

Tobias Hysén och Jones Kusi Asare samspelar fint ett par meter rakt utanför HIF:s straffområde. Kusi Asare går på avslut men får inte heller han någon kraft på bollen. Daniel Andersson kan enkelt plocka upp bollen.

18' min

Sören Larsen får en bra nickmöjlighet på ett långt högerinlägg från Matias Concha. Dansken är huvudet högre än Granqvist i luften men får ingen kraft i nicken som landar i Anderssons famn.

15' min

Mååål! 0-1 Graulund!

Ett vackert anfall går från högerkanten till assistkungen Hutchinson som plockar ner bollen och avancerar förbi Toni Kuivasto. Kanadensaren går på eget avslut mot Tourray som tvingas lämna retur mitt framför mål. Graulund är påpassligt framme och kan i duell med Concha peta bollen i nätmaskorna.

13' min

Daniel Sjölunds hörna når Sören Larsen som laddar för skott i den bortre delen av straffområde. Skottet täcks ut av muren och både Fredrik Stenman och Toni Kuivasto får möjlighet på returer. Alla tre skott stannar alltså i en uppoffrande HIF-försvar.

12' min

Matchens första DIF-hörna blir från höger hörnflagga...

10' min

Dubbelläge för Djurgården! Ett till synes farligt vänsterinlägg passerar hela straffområdet och når istället Concha på högerkanten. Nytt inlägg kommer och Sören Larsen ska precis gå upp och nicka då han blir störd av lagkamrat Stenman. Missförstånd och sumpad målchans!

9' min

Djurgården kommer i ett långt anfall längs högerkanten men stannar upp och blir allt för stillastående. Andreas Granqvist kan bryta med hjälp av Gustaf Andersson.

7' min

Mycket spel runt mittcirkeln nu. Inget av lagen lyckas ta sig fram i banan.

4' min

Bortalaget kommer i sitt första riktigt organiserade anfall. Andreas Dahl avancerar på vänsterkanten och slår ett avigt inlägg som till slut når Fredrik Svanbäck som laddar för skott någon meter bakom straffpunkten. Skottet rakt i famnen på Tourray.

2' min

Sören Larsen och Daniel Sjölund har lite lekstuga ute på vänsterkanten men Huthinson med flera lyckas reda ut situationen. Mycket Djurgården inledningsvis.

1' min

Matchen är igång!

Spelarna står på line-up och nu väntar vi bara på domare Andreassons visselpipa!

Djurgårdens IF

Målvakt

15. Pa Dembo Tourray

Försvarare

2. Matias Concha

6. Toni Kuivasto

16. Markus Johannesson

3. Fredrik Stenman

Mittfält

7. Johan Arneng

77. Abgar Barsom

10. Feliciano Magro

11. Daniel Sjölund

Anfallare

25. Patrick Amoah

9. Jones Kusi Asare

17. Sören Larsen

23. Ibrahim Ba

8. Tobias Hysén

Avbytare

30. Oskar Wahlström

18. Niclas Rasck

10. Feliciano Magro

23. Ibrahim Ba

25. Patrick Amoah

Helsingborgs IF

Målvakt

1. Daniel Andersson

Försvarare

23. Erik Wahlstedt

14. Andreas Granqvist

5. David Ljung

16. Christian Järdler

Mittfält

7. Gustaf Andersson

9. Andreas Dahl

3. Fredrik Björck

20. Eldin Karisik

13. Atiba Hutchinson

6. Imad Khalili

8. Fredrik Svanbäck

Anfallare

11. Peter Graulund

Avbytare

22. Oscar Berglund

3. Fredrik Björck

4. Jakob Augustsson

6. Imad Khalili

21. Fahrudin Karisik

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN