Tysk seger i genrepet

FOTBOLL

Ballack inledde målskyttet

Hemmanationen Tyskland avslutade perfekt inför fotbolls-VM och vann genrepet över Colombia med 3–0.

– Det var viktigt att vi fick lite självförtroende i den sista matchen före VM. Vi var kompakta under hela matchen och jobbade i harmoni, sade förbundskaptenen Jürgen Klinsmann.

Tyskarna spelade sin sista landskamp en vecka före VM-premiären mot Costa Rica och ett utsålt Borussia Park-stadion (45600 åskådare) fick se stjärnan och lagkaptenen Michael Ballack nicka in Bastian Schweinsteigers frispark i den 21:a minuten. Schweinsteiger avslutade själv från långt håll 16 minuter senare fram till 2–0. Inhopparen Tim Borowski sköt 3–0 på ytterligare ett långskott i den 69:e minuten.

Tyska anfallsspelarna Miroslav Klose och Lukas Podolski brände flera fina lägen och i den första halvleken missade Klose två gånger öppet mål.

Segern var dock det viktigaste för tyskarna som svarade för en darrig insats i 2–2-matchen mot Japan i tisdags och fick kritik för försvarsspelet.

– Jag kan inte hålla med om att vi har problem defensivt. Det vi har problem med är att ställa om när vi förlorar bollen. Vi är hungriga inför VM och som tur är är det bara några dagar kvar nu. Jag kan känna spänningen och förhoppningarna bland fansen och spelarna.

TT-Reuters-AFP