Maradonas ilska: ”Han förrådde mig”

Foto: TT
FOTBOLL

Diego Maradona är inget fan av den argentinska förbundskaptenen Jorge Sampaoli – det är ett som är säkert.

Fotbollslegendaren hävdar att Sampaoli utnyttjade honom för att komma åt jobbet i landslaget. Detta genom att ”bli kompis” med honom.

– Han ville inte prata med mig, han ville bara komma närmare landslaget, säger Maradona.

Den förra världsstjärnan Diego Maradona bossade över det argentinska landslaget 2008–2010. Sedan dess har han tagit diverse tränarjobb i Förenade Arabemiraten.

Nu hävdar legendaren att den nuvarande förbundskaptenen för Argentina, Jorge Sampaoli, har utnyttjat honom i jakten på det ärofyllda jobbet. Den förra Sevilla-tränaren beskylls för att ha försökt komma närmare det argentinska fotbollsförbundet genom att umgås med Maradona.

– Han förrådde mig. När Argentina vann Davis Cup sa han att han ville hylla mig nere i Sevilla (där Maradona spelade 1992–1993), och jag sa att jag ville prata om fotboll efteråt, säger Maradona till CNN.

– Jag tackade ja, men man kunde se att han redan hade tankarna på annat. Han ville inte prata med mig, han ville bara komma närmare landslaget.

”Måste respektera det...”

Diego Maradona är inte heller nöjd med sättet som Sampaoli styr det argentinska landslaget och säger att landet har förlorat sin respekt ute i världen.

I slutet av mars förlorade laget stort i träningslandskampen mot Spanien (1–6), men vann mot Italien (2–0) fyra dagar tidigare. Enligt Maradona är ingen ”rädd för Argentina längre”.

– Han kommer till landslaget med en hel armada av assisterande tränare och vill förklara för folk att bollen är rund. Enligt mig är han fel ute. De som har koll på fotboll minns inte att de sett ett mål av Sampaoli, säger han.

– Han måste respektera det vi lämnade bakom oss, det som vi gjorde för det argentinska landslaget.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM