Realbossen: ”Vi kommer att värva någon speciell”

FOTBOLL

Hyllar Gareth Bale – och ger löfte om storvärvning

Att Real Madrid jagar Tottenhams Gareth Bale, 23, är ett transferfönstrets hetaste rykten.

Nu slänger Realpresidenten Florentino Perez mer ved på brasan.

Inga summor kan stoppa klubben från att värva walesaren, menar han. Spanjorerna måste bara tillsätta en ny tränare först.

Transfersommaren kan bli lång för Tottenham-fansen. Real Madrids intresse för storstjärnan Gareth Bale blir allt tydligare.

Tidigare har nye sportchefen Zinedine Zidane uttryckt sin beundran.

Nu är det högsta hönset, presidenten Florentino Perez tur.

– Det är lite som om vi hade ett tennislag och Rafael Nadal skulle kräva alla dessa miljoner. Du måste göra allt du kan för att värva spelare av Bales kaliber. Han kommer att generera pengar och framgång till klubben, säger Perez till Marca.

”Vill ha de bästa”

– Madrid vill ha de bästa spelarna, men vi måste vänta och se vem som ska träna vårt lag först. Men jag visade 2000 att stora värvningar kan löna sig då vi gick från att vara ett förlorande lag till ett vinnande.

Men Real-bossen kommer respektera Tottenham.

– Vi ska inte prata för mycket om Bale för Tottenham är en beundransvärd klubb och de blir irriterade av för mycket snack om honom. Jag känner deras ordförande (Daniel Levy) väl och han gillar inte sånt”, säger Perez till Marca.

Kan bli tidernas dyraste

– Men jag upprepar, vi har en lång lista av spelare och vi kommer självklart att värva någon speciell

Tottenham kräver omkring 870 miljoner för Bale. Det skulle göra honom till den dyraste spelare i världshistorien. Just nu är Cristiano Ronaldo, även han i Real Madrid, dyrast. Han kostade cirka 817 miljoner när han värvades till den spanska huvudstaden 2009.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga