AIK föll och buades ut på Råsunda

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Laget tappar mark i guldstriden

På tilläggstid tystades publiken på Råsunda.

Jakob Orlov nickade in 1–0 till Gefle och sänkte AIK.

Hemmalaget buades ut efter slutsignalen och tappar nu mark i guldstriden.

I den 90:e minuten hade AIK en boll i mål, men den assisterade domaren vinkade av för offside. Bara minuter senare kom chocken.

Gefle kom runt på högerkanten och skickade in ett inlägg i AIK:s straffområde. Niklas Backman kom inte upp rätt och bakom fanns Jakob Orlov som nickade in 1–0 till bortalaget.

– Jag kommer bra där, ett perfekt inlägg som kommer över ena innerbacken, jag bara sätter dit huvudet. Det kom i 92:a, det var bra, säger Orlov till C More.

– Alla segrar är viktiga när det är så lite kvar av serien.

”De är bättre”

Efter slutsignalen buades AIK ut av publiken och Andreas Alm var besviken, men menade att det bättre laget vann.

– Vi förlorar. De gör ett mål i slutet där vi inte försvarar oss. Vi gör inga mål och de är bättre, säger han till C More.

– Den assisterande står där nere, vinkar tidigt innan bollen är inne. Han vinkar av från sidan, det ser jag, säger han om målet som dömdes bort.

Kan vara fem pinnar efter Elfsborg

Det här resultatet betyder att AIK är kvar på fjärdeplats på 47 poäng, tre poäng bakom Häcken som leder allsvenskan. Elfsborg, som har 49 poäng, spelar i eftermiddag och om laget vinner så har AIK fem poäng upp till Boråslaget, som då leder serien.

– Nu är vi en bit efter de andra som är i guldstriden. Men det finns matcher kvar, säger Alm.

Gefle är på elfte plats i allsvenskan med 32 poäng, sex fler än Gif Sundsvall som är på kvalplats. De har dock en match mindre spelad.

ARTIKELN HANDLAR OM