Efter slakten – ska värva fem spelare

FOTBOLL

Barcelona bekräftar: Ska ruska om truppen

Efter förnedrande 0-4 mot Bayern München agerar Barcelona.

I ett försök att ”ruska om truppen” ska klubben förstärka rejält.

– Vi kommer göra fyra eller fem värvningar i sommar, säger vicepresidenten Josep Bartomeu till Catalunya Radio.

Det talas om ett maktskifte i Fotbollseuropa efter Barcelonas 0-4 mot Bayern München och Real Madrids 1-4 mot Borussia Dortmund. Nu rustar en av de spanska giganterna för att svara på den tyska utmaningen.

– Vi kommer göra fyra eller fem värvningar i sommar. Vi måste ruska om truppen. Vi har även spelare i b-laget som är aktuella, säger Barcelonas vicepresident Josep Bartomeu till Catalunya Radio.

”En av spelarna vi är intresserade av”

Barcelonas målvakt Victor Valdés har annonserat att han inte kommer förlänga sitt kontrakt som löper ut sommaren 2014. Målvaktspositionen förväntas därför vara en av platserna Barça vill förstärka med Inters Samir Handanovic enligt italiensk media högt upp på önskelistan.

Utöver det ska Dortmunds Mats Hummels vara det hetaste alternativet som ny mittback och framåt påstås spanjorerna försöka skynda på värvningen av supertalangen Neymar från Santos som egentligen skulle gå igenom först sommaren 2014.

– Vi har inte gjort klart med Neymar men han är en spelare vi är intresserade av. Vi har sagt det förut så vi får se vad som händer när säsongen är över, säger Bartomeu.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga