”Ancelotti lämnar i sommar – Zlatans agent i möte med City”

avKristopher Karlsson

Hjulen i rullning enligt nya franska uppgifter

1 av 9

Det händer saker i den franska huvudstaden.

Le Parisien slår i dag på stora trumman och konstaterar att tränare Carlo Ancelotti lämnar klubben i sommar.

Samtidigt uppger Goal att Zlatan Ibrahimovic agent, Mino Raiola, hållit möten med Manchester Citys sportchef om en flytt för svensken.

Le Parisiens framsida idag.

Enligt den franska huvudstadstidningen informerade Ancelotti klubbens qatariske president, Nasser Al-Khelaifi, under ett möte i onsdags om att han går till ny klubb till nästa säsong.

Beslutet kommer enligt Le Parisien bli officiellt så fort PSG säkrat den franska ligatiteln. Vad gäller Ancelottis framtid har han länge ryktats bli José Mourinhos ersättare i Real Madrid och enligt källor till franska l'Equipe är ett kontrakt med Real Madrid "90 procent klart" och den italienske tränaren ska redan ha gjort en önskelista över värvningar till den spanska klubben.

Raiola om City

Ancelottis framtid i PSG är även sammankopplad med Zlatan Ibrahimovic framtid. Så sent som för fem dagar sedan sade svenskens agent, Mino Raiola, till Le Parisien:

– Vi utgår från att Zlatan är kvar i Paris nästa säsong, men om situationen i PSG förändras kan en flytt bli tänkbar, det vill säga om man till exempel byter tränare.

Dessutom sade Raiola apropå Juventus-ryktena till Sky Italia att:

– Vi har också Real Madrid, Chelsea eller Manchester City.

City gillar Zlatan

Och nu rapporterar Goal om ett förnyat intresse från en klubb med en annan italiensk tränare, Roberto Mancini. Ledningen i Manchester City ska ha listat svensken som reservvärvning i sommar – om man inte lyckas knyta till sig Edinson Cavani från Napoli. Enligt Goal ska klubbens sportchef, Txiki Begiristain, nyligen ha träffat Mino Raiola för att diskutera en sådan värvning.

Mancini, som jobbade med Zlatan i Inter, har tidigare försökt värva Zlatan till City, och Begiristain har enligt Goal ett nära förhållande med Raiola efter att de tillsammans tog Zlatan från Inter till Barcelona 2009 (Begiristain då sportchef i den katalanska klubben). Begiristain uppges även vara en stor beundrare av svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM