Här driver fransk tv med Ibrahimovic

avJohanna Frändén

FOTBOLL

Supersvensken blir docka i programshow: ”PSG släppte in ett mål, inte Zlatan"

PARIS. Zlatan Ibrahimovic har fått vänja sig vid att bli tv-docka under proffslivet.

Nu har turen kommit till Frankrike, där "Ibras" marionett i populära Les Guignols har blivit en snackis.

"Det var Zlatan som slog Dynamo Kiev", säger svensken i fransk tv.

I Sverige har Robin Paulsson och Ehsan Dadiar gjort det, i Italien bland annat komikern David Pratelli och i Spanien gänget bakom den populära satirserien Crackòvia.

Nu har Zlatan Ibrahimovic blivit en satirfigur även i Frankrike i den klassiska marionett-tv-serien Les Guignols som sänds på Canal Plus och skämtar vitt och brett med allt och alla. Politiker, artister och fotbollsspelare, ingen känd person kommer undan imitationerna hos Les Guignols.

Så sent som i våras var programmet i blåsväder när man gjorde en sketch som skojade med att flera spanska idrottsmän, däribland Rafael Nadal och Iker Casillas, dopade sig för att hålla sina höga nivå. Efter inslaget utbröt en mindre diplomatisk kris mellan länderna och flera spanska potentater beklagade sig över dopningsinslaget.

”PSG släppte in mål – inte Zlatan”

När fransk tv gör Zlatan Ibrahimovic till docka skämtar man i första hand med hans beryktade ego.

"PSG fick en smakstart på Champions League när de slog Dynamo Kiev med 4–1" säger programledaren och Zlatan avbryter: "Nej, Zlatan vann med 4–0". "Nej, 4–1 blev det" säger programledaren och Zlatan svarar: "Nej, PSG släppte in ett mål, inte Zlatan".

”Älskling, packa badbyxorna”

Programledaren frågar också Zlatan om han ska spela helgens match mot Bastia. "På lördag är det Bastia mot Zlatan ja, Bastia, ligger det vid havet?" frågar Zlatan, "ja, på Korsika" svarar programledaren och Zlatan tittar år sidan och säger "Älskling, packa mina badbyxor. Jag ska till Korsika, Zlatan mot Bastia".

ARTIKELN HANDLAR OM