Landslagsman byter klubb

FOTBOLL

AVSLÖJAR: Behrang Safari återvänder till Basel – köps loss för 14 miljoner

Foto: Behrang Safari.

Vänsterbacken Behrang Safari, 28, byter klubb igen och återvänder till Basel.

Enligt uppgifter till Sportbladet får svensken en årslön på åtta miljoner kronor netto, plus bonusar.

– Pengar är inte allt, säger han.

Enligt Sportbladets uppgifter är Safari helt klar för Basel dit han återvänder efter att även bland annat West Bromwich, Besiktas och Norwich velat ha svensken.

Basel var första klubben för Safari efter att han lämnade Malmö FF 2008, men förra sommaren flyttade han till Belgien och Anderlecht där vänsterbacken blev belgisk mästare nyligen.

”Har ambition”

Nu återvänder Safari, delvis av sociala skäl, till Schweiz och nyblivna mästarlaget Basel, som senare i sommar går in i tredje kvalomgången till Champions League.

Basel betalar Anderlecht 14 miljoner kronor för värvningen av Safari.

– Jag hade tre fantastiska år i Basel. Hela familjen trivdes fantastiskt bra där. Det är en klubb som alltid är med ute i Europa, som har ambition att spela i Champions League, säger han.

”Handlar om att må bra”

– Jag är medveten om att det fanns andra intresserade klubbar, bland annat i England. Jag var nyfiken på de alternativen, men när jag vägde olika faktorer mot varandra, där den sociala biten övervägde, valde jag att flytta tillbaka till Basel.

– Viktigast för mig var att Basel kunde ge mig samma lön som jag hade i Anderlecht. Jag är medveten om att pengarna i andra klubbar hade varit bättre i andra klubbar, men pengar är inte allt – det handlar om att må bra.