Klopps svar – efter ”kravet” från Mourinho

Publicerad:

FOTBOLL

Efter alla spelarinvesteringar går det att kräva att Liverpool vinner ligan.

Det anser José Mourinho – som nu får svar på tal av Jürgen Klopp.

– Ett av mina största mål i livet är att få José att le – det händer inte särkskilt ofta, säger den tyske tränaren.

Sent på lördagskvällen drabbar rivalerna Manchester United och Liverpool samman i försäsongsturneringen International Champions Cup i USA.

Men trots en vänskaplig karaktär på mötet flyger gliringarna fram och tillbaka mellan de båda lagens tränare.

Jürgen Klopp fick här om veckan käka upp sina ord som han yttrade för två år sedan när han slog fast att han ”hade gjort det annorlunda” även om hans klubb kunde spendera pengarna som Manchester United nyligen lagt på Paul Pogba (drygt en miljard kronor).

Nu är det i stället Liverpool som öppnat upp plånboken rejält och under sommaren spenderat runt två miljarder på Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri och senast Alisson Becker.

– Det var bara en åsikt i stunden. Ändrade jag på min åsikt? Ja, det är sant. Men det är bättre att kunna ändra på sin åsikt än att aldrig ha någon, sa den tyske tränaren.

Foto: TT

Fick Mourinho att le

Ett svar som roade José Mourinho.

Under torsdagens presskonferens kontrade portugisen med att lägga över stor press på sin tyske kollega.

– Jag tycker att de (Liverpool) har agerat bra (på transfermarknaden) för varje spelare de har köpt är kvalitetsspelare. Jag är glad för deras skull. Jag är också glad över att kunna le och se att du kan ändra din åsikt och ändras som person. Det är roligt, säger Mourinho och tillägger:

– Det är okej, men den här säsongen så kanske man äntligen kan begära att de vinner ligan. Jag kan inte se att någon klubb kommer vara i närheten av de summor som de har spenderat. Ett lag som var finalist i Champions League – man måste säga att det är en stark kandidat. De måste vinna.

”Inget psykkrig”

Inför lördagens drabbning i Michigan har nu Klopp fått chansen att replikera.

– Ett av mina största mål i liver är att få José att le – det händer inte särkskilt ofta, säger Liverpool-tränaren på fredagens presskonferens enligt The Mirror.

– Jag tycker inte ens att det är ett psykkrig, jag tror det är normalt. Jag skulle aldrig prata om Manchester United om ingen bad mig.

– Jag har inga problem med vad José Mourinho säger. Det är en fri värld och han kan säga vad han vill. Om han är nöjd med våra spelarköp så är det ännu bättre.

Huruvida det går att kräva av Liverpool att vinna en ligatitel, i så fall den första sedan 1990, efter alla tunga nyförvärv svarar Klopp:

– Vi vet att det inte per automatik innebär att du vinner titlar. Om jag får sparken om vi misslyckas? Det beror på vilken typ av fotboll vi spelar.

Manchester United–Liverpool startar lördag klockan 23.05 svensk tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.