”Vi som aldrig sa Hala”

Publicerad:

FOTBOLL

Hur låter det när Hanna Marklund gör Julia Roberts paradroll, när Radiosportens Bengt Skött blir Gudfadern och när Chris Härenstam följer upp den redan lovande skådespelarkarriären med att bli ett med Robert De Niro i Taxi driver?

I veckans Football Radical har Simon samlat ihop svenska fotbollsexperter som dubbar amerikanska filmer.

Dessutom pratas det om fotbollstränarprekariatet, sportjournalister som hatar damfotboll och Arda Turans eskalerande våldsspiral i Erdogans skugga.

Simon har befunnit sig på fel plats vid rätt tillfälle hela veckan och drabbats av den svarta gallans förbannelse. Till och med ensam är han en för mycket. Johanna är hemkommen från en Clásico-helg med fatala konsekvenser för Football Radical-favoriten Julen Lopetegui.

Är det egentligen rimligt att fotbollstränare blir av med jobbet så fort det går dåligt och hur ska han starta om?

Dubbar film

Med avstamp i Antoine Griezmanns alternativa karriär som filmdubbare har Simon bett svenska fotbollsprofiler att dela med sig av sina bästa tolkningar av Hollywood-klassiker. Anders Andersson gör ett stort intryck på duon när han dubbar en av den amerikanska filmhistoriens mest kända repliker.

– En enormt övertygande insats, man är lite tagen, konstaterar Johanna.

Går in på Turans vilda leverne

Vidare funderar Simon på om den amerikanske brevbombaren Cesar Sayoc egentligen mest var trött på att sälja bingolotter för att finansiera sin fotbollskarriär. Dessutom grottar han ner sig i Arda Turans vilda leverne i Turkiet som höll på att kosta honom livet alldeles nyligen.

Smeknamnsdebatten kring herrlandslaget i Benin följs upp och vi får höra hur många undertröjor med hälsningar som Francesco Totti fått kassera utan att världen fått se dem.

Johanna funderar på sportjournalistmännen som hatar kvinnor som spelar fotboll, eller som i alla fall demonstrativt inte bryr sig, och ber Simon förklara vad det här handlar om.

– Det välvilliga tolkningen är väl att man inte vill plocka poäng när det väl brinner till. Men då är man kanske inte fotbollsintresserad utan mansfotbollsintresserad, säger Simon.

Vi får också en inblick i hur det är att vara världens mest berömda fotbollsmorsa och i kulturhörnan pitchar Simon en talkshow av och med kollegorna som samarbetar med spelbolag, men duckar debatten.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.