Mejla

Fredrik Jönsson

Jönsson: Därför ska han få Aftonbladets Guldbollen

Publicerad:
Uppdaterad:

Bara dagar kvar till Fotbollsgalan.

Sportbladets profiler tycker till om vem de tycker ska vinna Guldbollen.

Enligt Fredrik Jönsson är det Victor Nilsson Lindelöf som förtjänar det mest.

Det är ett intressant, och ovisst, år för Aftonbladets Guldbollen.

Andreas Granqvist och Robin Olsen är två heta kandidater som många anser borde vinna priset den här gången. Jag skulle inte klaga högljutt om någon av Olsen eller Granqvist fick ta emot priset. Men enligt mig ska Victor Nilsson Lindelöf ha Guldbollen.

24-åringen har varit bäst i Sverige det senaste året.

Han fick en dålig start i Manchester United med inhoppet mot Huddersfield. Den uppförsbacken blev lång och han har fått utstå tuff kritik i en av de tuffaste miljöerna i fotbollsvärlden.

Trots den starten har han tagit sig tillbaka på ett imponerande vis. Han har gått från att vara en spelare som åkte in och ut från startelvan efter tre-fyra matcher - till den mest givna i backlinjen. Han har tagit en plats i en av världens största klubbar i en av världens bästa ligor.

1 av 6 | Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN


Nilsson Lindelöf var briljant i VM-kvalet och höjde sig ännu ett snäpp till mästerskapet. Andreas Granqvist fick ta det mest av glansen medialt, men "Vigge" var strået vassare under VM. I mina ögon var han Sveriges bästa spelare och hamnade strax utanför världslaget.

”Vigge” har spelat på den absolut högsta klubblagsnivå under hela året, medan de andra ovannämnda kandidaterna inte har gjort det. Olsens Roma är absolut en storklubb, men målvakten startade året i danska ligan och saknades även i flera månader på grund av skada.

Nilsson Lindelöfs insatser i klubblaget, i kombination med VM-insatsen, gör att 24-åringen ska ha Guldbollen.

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

LÄS VIDARE