Piteås hälsning inför rysaren: ”Utgår från att vi firar guld”

Bara ett av tre lag har planerat en guldfest i damallsvenskan

avFredrik Jönsson, Petra Thorén

FOTBOLL

Det blir en dramatisk sista runda i damallsvenskan.

Endast ett av tre lag verkar ha planerat en guldfest.

– Den kommer att bli stor, oavsett var vi slutar i tabellen. Men vi utgår ifrån att vi firar guld, säger Lotta Björk, styrelseledamot i Piteå.

FC Rosengård besegrade Piteå IF i förra omgången och klev därmed förbi i tabellen. Skåneklubben toppar damallsvenskan tack vare bättre målskillnad. I dag kan något av de två lagen bli svenska mästare 2018.

Det finns dock en utmanare: Kopparbergs/Göteborg FC. Klubben tar emot FC Rosengård på hemmaplan och vid vinst där - samtidigt som Piteå tappar poäng hemma mot Växjö - hamnar guldet i Göteborg.

Men Kopparbergs/Göteborg FC har inte planerat någon guldfest.

– Vi har inte ens pratat om det, säger tränaren Marcus Lantz.

– Det får man ta efteråt, vi måste fokusera på vad vi ska göra.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Får Piteå jubla igen i eftermiddag?

”Sen om det blir korvkiosken”

Något bokat?

– Förmodligen.... Men oavsett hur det går har tjejerna gjort en fantastisk säsong och något är de värda. Sen om det blir korvkiosken eller på ett ställe får vi se.

Pressansvarige Tore Lund:

– Inget vi går ut med i förväg. Det kommer i så fall att ske spontant. Vi har alla möjligheter att fixa nåt väldigt bra med kort varsel, men vi är inte oförberedda..., säger han.

Om Rosengård vinner blir det ett milt firande. Skåneklubben har match i Champions League mot Slavia Prag nästa vecka och har därför inte planerat någon fest.

– Ingenting alls. Inte med tanke på ovissheten och utgången. Om det skulle gå bra blir det inget stort. Och den stora anledningen är att vi åker till Prag på tisdag eller onsdag, säger Marcus Ericsson, kommunikationsansvarig för FC Rosengård.

Kan fira på bussen

Var firar ni?

– Det blir Ullevi, i omklädningsrummet och på bussen. Skulle det vara att vi vinner får vi kanske hitta på något när vi kommer till Malmö.

Piteå, som tar emot Växjö på hemmaplan, tänker dock ha fest.

– Vi ska gå till ett ställe, det är självklart att vi ska iväg. Vi firar guld, det utgår vi ifrån. Oavsett hur det slutar så är de guld värda, vi vill hylla spelarna oavsett, säger styrelseledamot Lotta Björk.

Blir det ett stort firande?

– Festen kommer att bli lika stor, oavsett var vi slutar i tabellen. Vi ska äta god mat och ha trevligt tillsammans. Det gör vi som ett tack, och så får tjejerna slappna av lite.

Tabellen
ARTIKELN HANDLAR OM