Wesström: ”Ett enormt erkännande för AIK”

Allsvenskans största spelaraffär genom tiderna är ett faktum.

AIK säljer Alexander Isak till Borussia Dortmund för över 82 miljoner kronor.

– Att som klubb få vara en del av en transfer av det här slaget är naturligtvis något vi alla inom AIK Fotboll känner en stor stolthet och glädje över, säger vd:n Mikael Ahlerup.

Det stod sig i 15 år. Nu är övergångssumman på 82 miljoner kronor som Malmö FF fick för Zlatan Ibrahimovic för evigt nedputtad från förstaplaceringen och inte längre den genom tiderna dyraste övergången från allsvenskan. AIK och Borussia Dortmund bekräftar att Alexander Isak sålts till den tyska storklubben. Enligt Sportbladets uppgifter hamnar övergångssumman på en bit över 82 miljoner kronor – en summa som framöver kan bli högre på grund av klausuler och bonusar. AIK skriver också att ”affären är den största spelartransfer som AIK Fotboll AB har genomfört”.

”Stolthet och glädje”

Mikael Ahlerup, vd för AIK Fotboll, är stolt.
– Att som klubb få vara en del av en transfer av det här slaget är naturligtvis något vi alla inom AIK Fotboll känner en stor stolthet och glädje över. Stolthet då det har riktat hela det internationella strålkastarljuset på AIK och svensk fotboll under lång tid och det är bra för AIK och svensk fotboll att synas i de här sammanhangen, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Förutom den fantastiska möjligheten som det här är för Alexander bidrar den här affären med att skapa en ännu starkare grund i det arbete som sker med att göra AIK Fotboll till en stabil storklubb, därför handlar det om ansvar och tålamod framöver. Det blir viktigt nu att vi inte tappar huvudet, vi ska fortsätta att arbeta långsiktigt på ett sätt som kommer att ge oss resultat som gör att vi regelbundet är med och utmanar på större och högre nivåer än tidigare.

”Ett enormt erkännande”

Sportchefen Björn Wesström, som dragit affären i hamn, utrycker sig så här om flytten.

– Att sälja en egenproducerad spelare till Borussia Dortmund, som under en längre tid rankats bland de tio bästa klubbarna i Europa, är inget annat än ett enormt erkännande för AIK Fotboll. Jag tror och hoppas att nuvarande och före detta AIK-tränare, ledare och spelare som tillsammans med Alexander utvecklat honom till den bäste unga spelare som svensk fotboll fått fram på ett stort antal år, i dag med all rätt känner en enorm stolthet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.