Oroande beskedet: Kunde vara farligt

Stina Blackstenius tackade för förtroendet i startelvan genom att göra mål.

Sedan lämnade 21-åringen planen med en befarad huvudskada.

– Det hade kunnat vara farligt att ha kvar henne på planen, säger Pia Sundhage.

– Hon mår ju bra nu, så vi får se här ikväll och imorgon, säger lagläkaren Mats Börjesson.

Lotta Schelin och Fridolina Rolfö startade på topp mot Tyskland i EM-premiären, men det var inhopparen Stina Blackstenius som skapade den bästa målchansen på en omställning.

I mötet med Ryssland var Blackstenius med i startelvan på Rolfös bekostnad. Hon skapade en första målchans efter 30 sekunder, men det var en prestation i minut 50 som gladde mest. På egen hand sysselsatte 21-åringen backlinjen, tryckte sig förbi en försvarare, löpte ifrån en andra och petade in 2–0.

Gav inga kommentarer efter matchen

Ett par minuter senare gjorde sig Blackstenius illa i huvudet och fick bandage. Hon försökte spela vidare men fick snart bytas ut.

Sverige vann med 2–0 och toppar grupp B, men Stina Blackstenius status inför resten av EM är okänd. När Sportbladet vill prata med henne i den mixade zonen efter matchen går hon förbi och in i spelarbussen.

Till TV4 sa Pia Sundhage:

– Vi var tvungna att ta ut henne för hon mådde inte bra.

”Hade kunnat vara farligt”

När Sportbladet ber förbundskaptenen utveckla säger hon:

– Jag vet inte hur hon mår. Jag har inte pratat med medicinska teamet. Det kanske är en hjärnskakning, jag vet inte. Hon sa ”jag kan inte spela”.

Du såg irriterad ut när hon togs av planen.

– Hon var svår att få ögonkontakt med. Jag ville få ut henne. Domaren försökte hjälpa mig men det är inte så vi gör, jag ville bara ha ut henne. Det hade kunnat vara farligt att ha kvar henne på planen. Jag spelar hellre med en spelare kort än att ta några risker med Stina.

– Domaren kom tillbaka till mig och bad om ursäkt, att det var ett missförstånd.

Läkaren Mats Börjesson berättar att de gjort en första undersökning av Blackstenius.

– Hon mår ju bra nu, så vi får se här ikväll och imorgon. Hon sa själv att det var väldigt varmt att spela där ute, så om det är det eller smällen vet vi inte. Jag tyckte hon såg rätt okej ut, så jag är inte jätteorolig för detta.

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.