Schelin: På ett sätt tänker jag ”jävla Tyskland”

1 av 6 | Foto: Anna Tärnhuvud / AFTONBLADET / 85705
FOTBOLL

ARNHEM. 181 landskamper – men inte en enda vinst mot Tyskland i mästerskap.

Lotta Schelin känner en enorm revanschlust.

– På ett sätt tänker jag ”jävla Tyskland”. Det är mycket motivation, man vill fan slå dem, säger anfallaren.

Lotta Schelin har gjort mål mot Tyskland, men inte i mästerskap. Närmast var hon 2013 när Sverige på hemmaplan fick ett bortdömt mål mot mardrömsmotståndaren.

Under 33-åringens tid i landslaget har hon aldrig fått vara med och besegra Tyskland i ett mästerskap.

”Jag har fan revanschlust”

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt egentligen att prata om revanschlust, men jag gör gärna det när det kommer till Tyskland för jag har fan revanschlust. Den är ganska stark faktiskt och det är inte konstigt, säger Schelin.

Sviten mot tyskorna är inte rolig - det handlar om tio raka förluster.

– Många slänger upp den i ansiktet, den är mäktig. Det sjuka i det är att vi alltid känner att det är tajta och bra matcher, förutom matchen i Kanada (1–5). Så jag tror ändå vi vet att vi brukar vara där och utifrån det har vi en tro varenda gång. Man blir nedslagen – och så upp igen, haha, säger Schelin och fortsätter:

– En skillnad är att det nu är första matchen i ett gruppspel, den betyder jättemycket och ingenting. Utifrån det är det en mer avslappnad känsla än när det står och faller på den matchen i en utslagsningfas.

”Jävla Tyskland”

Vad tänker du på när du hör Tyskland?

– På ett sätt tänker jag ”jävla Tyskland”. De har en tendens att alltid vinna, alltid ta sig till final. I de menar jag inte något bittert eller nedvärderat, utan mer tvärtom – fy fan vad de är bra! Det spelar ingen roll att de har gjort en generationsväxling sedan 2013. Det spelar ingen roll om de har spelat lite halvdåligt i gruppspelet och vi är på gång som tusan, de står ändå där och har vunnit med 1-0. Det är inte tur, det är skicklighet. De förtjänar det. De har sån jäkla tro och det sitter i väggarna. Vinnarkultur, vinnarkultur tänker jag också med Tyskland.

– Sedan fasen vad kul. Det är bra matcher, det är jämna matcher. Man vill besegra dem. Det är mycket motivation, man vill fan slå dem. Det måste de känna också varje gång, att vi kommer närmare en vinst på något sätt. Det är jäkligt inspirerande.

Måndag 17 juli 20.45 är det avspark mellan Tyskland och Sverige.